Våt USA-debut for Penthouse Playboys

NEW YORK (Dagbladet): Tidlig i går morges, før fruene på Upper West Side hadde kommet seg til kirken, og før de fleste Manhattan playboys hadde gnidd søvnen ut av øynene, sto Penthouse Playboys «live» på scenen i Central Park. Her fremmet de norsk kultur på statens budsjett.

Det hele fant sted på en monumental betongscene midt i Central Park på Manhattan.

For anledningen var scenen svært så nasjonalistisk dekorert med et enormt stort norsk flagg. Her ga de smukke sangerne en 80 minutter lang konsert for omtrent 400 dryppende våte publikummere.

Ekstra brun

- Dette er en såkalt «ut av kroppen-opplevelse», sa en glattslikket Jens Pikenes, som tydeligvis hadde det moro med å framføre norske, svenske og amerikanske kjærlighetssanger for et dryppende vått publikum, selv iført et av sine sedvanlig glitrende aftenantrekk. Det faktum at gutta hadde spilt hele natta i forveien for venner i en ekte amerikansk penthouse-leilighet, innrømmet Pikenes å ha påført et ekstra lag brunkrem.

- Jeg gir all kreditt til det norske konsulatet i New York for deres gode smak og kreative markedsføring, uttalte en smilende Pikenes og refererte til bandets vertskap.

Det er nemlig konsulatet, i samarbeid med blant annet Norges Eksportråd og Eksportutvalget for fisk, som inviterte det glamorøse norske danseorkesteret til Central Park og den årlige «Norway Run»-festivalen, som blant andre Grete Waitz står i bresjen for.

- Vi driver med kreativ form for Norges-profilering, sa Pikenes da han søkte ly for regnskurene i konsulatets telt før konserten som begynte kvart på ti om morgenen. Penthouse Playboys er tydeligvis glad for å hjelpe til med å fremme norsk eksport, og la til at de har tro på at lakseeksporten kommer til å ta seg betydelig opp etter bandets USA-debut.

At gjennombruddet i USA kommer til å sette fart på Penthouse Playboys' karriere, er ikke bandmedlemmene i tvil om.

- Vi har ikke spilt så mye i utlandet før; en gang i Jersey, et par ganger på danskebåten og tre ganger på ferja mellom Strömstad og Sandefjord, uttalte en av de solbebrillede gutta.

Lettere å få jobb

- Det blir nok lettere å få spillejobb på Thranen og «Lompa» etter å ha opptrådt i Central Park, mente Pikenes, og la til at Las Vegas ikke er et uaktuelt spillested.

Men denne gang ble det bare New York.

I fravær av sol og den sedvanlige strømmen av morgenfugler i Central Park, besto tilskuerne i hovedsak av deltakere i Norway Run og venner og bekjente av konsulat- og eksportrådsmedarbeiderne.

- I don't care about the weather, as long as we're together, sa Pikenes og erklærte at dårlig vær og lav publikumsoppslutning bare var en ekstra sjanse for ham og hans bandmedlemmer til å vise hva den norske urbefolkningen virkelig duger til.

Lekent og annerledes

- De er helt fantastiske, sier Natashya Wilson fra New Jersey som lot seg rive med av gutta på scenen. Sammen med omtrent 4000 andre løpere brukte hun Norway Run som det siste oppvarmingsløp før New York maraton i november. Og de fleste amerikanere var enige: selv om det var få publikummere, så danset og sang de som var der desto mer.

- Vi ville gjøre noe som var lekent og annerledes, sa Caroline Heyerdahl i Eksportrådets Manhattan-avdeling.

- I fjernsynskanalen NBCs morgennyheter blunket Jens Pikenes lekent til den kvinnelige reporteren, og erklærte at Penthouse Playboys hadde kommet til USA for å gi de amerikanske kvinnene tilbake det de mistet da Elvis døde: seksualitet, glamour, ømhet og ydmykhet.

Etter Diana Ross

Dersom man skal dømme etter entusiasmen i det paraplybærende morgenfriske manhattanpublikummet, utfylte Penthouse Playboys sine Central Park-forgjengere som Simon & Garfunkel og Diana Ross. «If you can make it here, you'll make it anywhere?»

VÅT DEBUT: Penthouse Playboys spilte i Central Park i går, og Jens så ikke bort fra at det ville bli lettere å få spillejobb på Thranen og «Lompa» i Oslo etter USA-debuten.