Våte drømmer

Waterworld er bedre enn sitt rykte, men bluray-utgaven får trekk for utelatelse av bonusmateriale.

Den halvgamle mannen og havet: Waterworld ble utropt til tidenes fiasko allerede før den var ferdig og fikk jevnt over slakt da den endelig kom. I dag framstår den litt annerledes. Dette postapokalypiske actioneposet er ganske underholdende, mye takket være Dennis Hopper som overspiller frydefullt. Kevin Costner (bildet) derimot, er en kald fisk hele filmen gjennom.
Den halvgamle mannen og havet: Waterworld ble utropt til tidenes fiasko allerede før den var ferdig og fikk jevnt over slakt da den endelig kom. I dag framstår den litt annerledes. Dette postapokalypiske actioneposet er ganske underholdende, mye takket være Dennis Hopper som overspiller frydefullt. Kevin Costner (bildet) derimot, er en kald fisk hele filmen gjennom. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||DVD: Allerede før den hadde premiere for 14 år siden, ble dette postapokalyptiske eposet «starring Kevin Costner» utropt til tidenes fiasko. Den ble raskt omdøpt til «Fishtar» og «Kevins Gate», oppkalt etter «Ishtar» og «Heavens Gate», to av filmhistoriens dyreste og største fiaskoer. Grunnen til det var den astronomiske prislappen på over 200 millioner dollar, til da en rekord, og alle de tekniske problemene under innspillingen. Historier om uro på settet, krangel mellom stjerne og regissør, problemer med å holde dette vanvittige prosjektet flytende, gav underholdningsjournalister mye å skrive om i lang tid. Da filmen endelig var ferdig, var ikke kritikerne nådige. Men bare for å slå det fast en gang for alle: Det finnes mange, ja, veldig mange filmer innen actionsjangeren som er både dårligere og mindre underholdende enn dette.  

UrineringDet begynner med den velkjente Universallogoen, men ganske snart forsvinner den hvite flekken på toppen, og kontinentene forsvinner i blått. Vi er noen hundre år fram i tid. Polisen har smeltet og menneskene har forsøkt å overleve på kunstige øyer, båter og andre ting som flyter. Knapphet på ferskvann, for eksempel. Filmens første scene viser Kevin Costner som urinerer i et glass og heller væsken over i en hjemmelaget anretning. Det bobler og koker litt, så åpner han en kran nederst, og drikker den klare væsken. Publikum reagerte med vantro og scenen ble øyeblikkelig en klassiker. Og helt ærlig, en film med en slik pangåpning kan da ikke være bare dårlig? «Waterworld» inneholder også en rekke andre flotte scener, som den der Costner bruker seg sjøl som agn for å fiske et gigantisk monster av en fisk. Eller den hvor Costner tar Helen (Jeanne Tripplehorn) med på undervannstur for å vise henne hvor det ble av tidligere sivilisasjoner. Uhyggelig og vakkert på samme tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer