Vått, rått og blått

Piperøykende 68-ere er i ferd med å bli erstattet av en ny generasjon dansende og svettende jazzelskere under MoldeJazz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det damper feite rytmer fra kulturhuset i Molde, der hundrevis av dansekåte ungdommer holder til hver natt denne uka. Hva som har skjedd? Jo, MoldeJazz har endelig tatt konsekvensen av sin slappe holdning til den nye norske jazzscenen. Først i år slippes drum n'bass og jazzifisert tekno for alvor til i Molde.

Feriekolonien Blå

Festivalledelsen selv vil ikke gå med på at de har vært trege til å fange opp nye trender. Men satsningen i samarbeid med den førende Oslo-klubben Blå er likevel en indikasjon på at noe har skjedd. Blå har tatt med seg betjening og artister fra Oslo til Molde, totalt 65 personer.

- Dette er den største norsk-satsningen i festivalens historie, sier festivalsjef Thorstein Granly.

Og Blå i Molde er allerede en knallsuksess. Her møtes moderne elektronisk musikk og improvisert jazz. Klubben presenterer unge og ofte ukjente norske musikere som representerer jazzens nye subsjangere.

I løpet av festivalen spiller både Vector, DJ Tee Bee, Krøyt, Martial Beats, Wibutee, Spacebopsircus, Phono, Jaga Jazzist og Urban Sites på Blå-scena - og til høsten kommer alle artistene med to spor hver på en egen Blå-plate.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer