DROPPER PÅSKE: Rapperen fra Bergen, Lars Vaular, får ikke tid til noe skitur i påsken. Med albumutgivelse like rundt hjørnet har han mye på agendaen. Foto: Paul Amundsen.
DROPPER PÅSKE: Rapperen fra Bergen, Lars Vaular, får ikke tid til noe skitur i påsken. Med albumutgivelse like rundt hjørnet har han mye på agendaen. Foto: Paul Amundsen.Vis mer

Vaular gjør Eidsvåg til hiphop-prest

Lars Vaular er svært travel om dagen, nå som tredjealbumet skal ferdiggjøres. Med litt hjelp fra blant annet Bjørn Eidsvåg er han snart i mål.

||| - Livet smiler, men akkurat nå har jeg ikke tid til å smile tilbake. Nå har jeg plutselig en deadline å forholde meg til, det er mye å gjøre om dagen, sier Lars Vaular (25).

Eidsvåg prekerTredjealbumet til Bergenshelten kommer ut i begynnelsen av mai, og det er fortsatt ting som skal på plass. Det inneholder selvbiografiske tekster om outsidere, drømmer, rus og blodslit, og har fått tittelen «Helt om natta, helt om dagen», noe som kan beskrive rapperens arbeidsmoral.

- Som rapper/låtskriver/videoprodusent/freelanceskribent/blogger og selverklært livsnyter må jeg strekke timene i døgnet litt. Så «Helt om natten, helt om dagen» er egentlig bare koden jeg følger, forteller livsnyteren.

Med på albumet har Vaular fått med seg flere «helter», deriblant Bjørn Eidsvåg.

- Jeg og Verk, en ung rapper fra Bergen, har jobbet sammen om en sang. Den er litt melankolsk og vi fant ut at den passet leiet til Eidsvåg, så vi spurte om han kunne bidra på låta. Jeg forklarte hva vi var på jakt etter, han har sendt oss tekster og derfra har vi blitt enige. Slik sangen høres ut nå synger han på refrenget, og preker et vers, forteller Vaular.

Fet sangDet er ikke helt spikret at sangen vil bli å finne på plata, men Vaular tror det er stor sannsynligheten for at den gjør det.

- Vi må fortsatt finne ut om den passer til resten av plata, men sangen er fet, røper han, og legger til:

- Det er en morsom sammensetning. Du har Verk på den ene siden som ingen vet hvem er men som likevel styrer showet. Også har du Bjørn Eidsvåg, som er en legende, i den andre enden som mange har hørt om. Men det var aldri snakk om å lage en sang med Eidsvåg bare for å lage en sang med Eidsvåg.

Med nasjonalt gjennombrudd, tre strake radiosingler og Spellemannominasjon i lomma har 25-åringen seilt opp som en stor bransjesnakkis i forkant av plateslippet. Hovedpersonen selv er ikke imponert.

- Jeg synes det er flott, og jeg prøver å ikke være utakknemlig, men jeg er ikke kjempeimponert. Jeg prøver å holde fokus på det jeg driver med. Jeg har ikke fokus på å ha suksess. Det viktigste er anerkjennelse og respekt blant venner og de jeg kjenner. Jeg skal utvikle meg, men jeg skal ikke miste bakkekontakt.

Ikke tid til påskePåsken er tydeligvis ikke krysset av i kalenderen til den opptatte rapperen, som ikke har oversikt over når den er. Han forteller at han ikke får tid til å spenne på seg skia med det første, siden han skal bruke uken til å ta igjen litt arbeid. Han tror heller ikke han må jakte etter påskeegg i år.

- Nei, jeg tror ikke jeg får noe påskeegg i år, sier han og ler.