«Roseslottet 2020»

Vebjørn Sand bruker millioner på gigantprosjekt

Markerer 80-årsdagen for angrepet på Norge.

UNDER 50 MILLIONER: Det gigantiske kunstprosjketet «Roseslottet» skal stå klart 9. april 2020, og vil koste under 50 millioner, opplyser stiftelsen. Her ser vi brødrene Eimund og Vebjørn Sand og installasjonens mentor, tidligere etterretningssjef Kjell Grandhagen. Foto: Anders Grønneberg
UNDER 50 MILLIONER: Det gigantiske kunstprosjketet «Roseslottet» skal stå klart 9. april 2020, og vil koste under 50 millioner, opplyser stiftelsen. Her ser vi brødrene Eimund og Vebjørn Sand og installasjonens mentor, tidligere etterretningssjef Kjell Grandhagen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2020 er det 80 år siden Norge ble angrepet av den tyske okkupasjonsmakten, og 75 år siden frigjøringen.

I dag, 9 april, la brødrene Eimund og Vebjørn Sand fram planene for det gigantiske kunstprosjektet «Roseslottet 2020» sammen med installasjonens mentor, tidligere etterretningssjef i Forsvaret, Kjell Grandhagen.

Pris: underkant av 50 millioner

- Det er viktig å markere og ikke glemme det som skjedde av krig og lidelser vi ble påført. Vi ble frarøvet frihet og menneskerettigheter, sier Vebjørn Sand på en pressekonferanse.

«Roseslottet» skal stå klart 9. april neste år.

Stiftelsen Roseslottet presenterte planene på Frognerseteren tirsdag 9. april, og fortalte at et stort område, litt mindre enn en fotballbane, skal romme et gigantisk kunstprosjekt til en prislapp i underkant av 50 millioner kroner.

Prosjektet er tidligere blitt kritisert professor i kunsthistorie Gunnar Danbolt og den pensjonerte flaggkommandøren Jacob Børresen.

Malerier og geometri

- Området som skal huse «Roseslottet» er Norges vakreste sted - et par hundre meter fra Frognerseteren, på samme område som vi bygde den arktiske visjonen «Isslottet» for 26 år siden. Navnet har vi hentet fra motstandsgruppa Den hvite rose, og skal være et frihetssymbol, sier Vebjørn Sand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer