Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vebjørn Selbekk uønsket på TGI Friday's

Skulle portrettintervjues av Dagbladet på restauranten.

KUNNE IKKE FOTOGRAFERES: Vebjørn Selbekk kunne ikke fotograferes inne på restaurant TG Fridays. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KUNNE IKKE FOTOGRAFERES: Vebjørn Selbekk kunne ikke fotograferes inne på restaurant TG Fridays. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Da Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk skulle portrettintervjues av Dagbladet i dag, falt valget på TGI Friday's i Karl Johan ved Spikersuppa i Oslo. Men han kom ikke lenger enn til døra.

- Jeg møtte journalist og fotograf, og fikk beskjed om at vi var uønsket der inne, sier Selbekk til Dagbladet.

Da restauranten fikk vite hva som skulle skje, med hvem og om hva, tok de ifølge Selbekk en telefon til ledelsen. Resultatet var at de ikke fikk spise der, ta bilder eller gjennomføre intervjuet, hevder Selbekk.

- De sa det var så kontroversielt at Friday's ikke ville assosiere seg med saken, legger Selbekk til.

Han forteller at han ble veldig provosert av hendelsen, og har aldri opplevd lignende. Selv det å si til hovmesteren at restauranten var hans favoritt hjalp ikke, ifølge Selbekk.

- Jeg er alterert, og synes det er fryktelig dårlig stil. Å bli nektet servering er jo noe vi forbinder med andre land. Og jeg synes det er spesielt synd i og med at restaurant-kjeden har mottoet «Love all, serve all», sier Selbekk.

Kjenner seg ikke igjen Administrerende direktør i TGI Friday's Rajko Mink kjenner seg ikke igjen i Selbekks påstand om at de ble nektet å spise og gjennomføre intervjuet i restauranten.

- De var hjertelig velkomne til å gjennomføre intervjuet, men vi avslo forespørselen om å ta bilder til saken i restaurantens omgivelser, sier Mink til Dagbladet.

Han begrunner avslaget med restaurantkjedens generelle policy om ikke å figurere i saker som ikke omhandler dem.

- Å bruke oss i en artikkel som ikke har noe med oss å gjøre er ikke greit, men det gjelder alle, avslutter han.  

Satt ut Dagbladet-fotograf Jacques Hvistendahl forteller at han ble satt ut av det som skjedde. Han har ikke tidligere opplevd lignende.

- Jeg dro til restauranten i god tid for å finne et sted som egnet seg å ta bilde. Jeg sa at jeg kom fra Dagbladet, og ble henvist til et avlukke hvor vi kunne sitte uforstyrret. Ifølge den ansatte jeg pratet med på restauranten var det ok å ta bilder, så lenge vi ikke fikk med noen av de andre gjestene, sier fotografen til Dagbladet.

Han opplevde at policyen om at de ikke kunne fotografere inne i restauranten inntrådte etter at Selbekks navn ble nevnt.

Mink understreker imidlertid at det ikke hadde noe med saken å gjøre.

- Av hensyn til andre gjester Administrerende direktør restaurantkjeden presiserer i en pressemelding tirsdag kveld at Selbekk og Dagbladet hverken ble nektet servering eller å gjennomføre intervjuet.

- Vi er glade for at mange redaksjoner vil foreta intervjuer i våre lokaler. Det har de full anledning til. Men i og med at det skjer ofte, kom vi for en tid tilbake frem til at vi ønsket å si nei til at kommersielle aktører gjør fotoopptak i våre restauranter når det gjelder saker som ikke handler om TGI Friday's. En restaurant har full anledning til å nekte noen å gjennomføre slike fotoopptak, og en rekke restauranter både i Norge og i utlandet har samme policy - av hensyn til andre gjester.