- Vedkommende er veldig ulykkelig

Den hetsende sms-en til «Taxi»-regissøren vil ikke få konsekvenser for den NRK-ansatte avsenderen.

BLE HETSET: Ulrik Imtiaz Rolfsen fikk en hetsende sms fra en NRK-ansatt etter å ha kritisert kanalen overfor Aftenposten lørdag. Ifølge kommunikasjonsdirektør i NRK, Tommy Hansen, er vedkommende lei seg og klar over at sms-en aldri burde vært sendt. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BLE HETSET: Ulrik Imtiaz Rolfsen fikk en hetsende sms fra en NRK-ansatt etter å ha kritisert kanalen overfor Aftenposten lørdag. Ifølge kommunikasjonsdirektør i NRK, Tommy Hansen, er vedkommende lei seg og klar over at sms-en aldri burde vært sendt. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

(Dagbladet): I Aftenposten lørdag fortalte «Taxi»-regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen at han ikke fikk innsyn i økonomien da han regisserte NRK-serien.

Samme dag mottok Imtiaz Rolfsen en sms fra det han bekrefter var en NRK-ansatt, som inneholdt kommentarer som «Hold kjeft» og «Judas».

- Jeg har ikke mottatt en eneste hetsende sms fra det pakistanske miljøet, de har tvert imot svelget kritikken på en god måte og åpnet for dialog. Først da jeg kritiserte NRK ble jeg beskyldt for å være en Judas, sa Imtiaz Rolfsen til Dagbladet.

Fikk unnskyldning Da han mottok sms-en, omtalte han den på mikrobloggtjenesten Twitter, og mottok siden en unnskyldning fra vedkommende.

- Jeg opplever det som ganske symptomatisk at jeg måtte skrive om det på Twitter for å få en unnskyldning. Da jeg godtok unnskyldningen, ble jeg også avkrevd at jeg skulle slette Twitter-meldingen, sa Imtiaz Rolfsen.

Regissøren la til at han ikke er villig til å la seg sensurere, og har derfor valgt å la Twitter-meldingen stå.

- Lei seg og ulykkelig - Medarbeideren som sendte meldingen er veldig ulykkelig, og beklaget fort, sier kommunikasjonsdirektør i NRK, Tommy Hansen.

Hansen ble først kjent med saken da NRK-medarbeideren selv tok kontakt lørdag, og informerte om hva som hadde skjedd.

NRK har derfor ikke hatt noe møte om hendelsen, og sms-en vil heller ikke få noen konsekvenser for vedkommende.

- Vedkommende er veldig lei seg, og vet at meldingen ikke burde ha vært sendt. Det har denne personen gjort klart, og innsett at det ikke var en smart ting å gjøre, sier Hansen.

- Kan ha kommet lignende ytringer før Hansen kan ikke utelukke at lignende hendelser har funnet sted tidligere.

- Jeg kommer ikke på et konkret eksempel, men det kan ha kommet lignende ytringer før. Det er mange engasjerte mennesker i NRK, som har en jobb som betyr mye for dem, og har et nært forhold til produktene de leverer fra seg. Det er en forklaring, men ikke en unnskyldning.

- NRK utsettes for beskyldninger og angrep ofte, og det må vi håndtere. Men denne form for håndtering oppstår ikke ofte.

- Er det greit at regissører ikke har innsyn i økonomien?

- Det er ingen policy som forbyr innsyn, vi har åpenhet internt om detet. Produsent har overordnet økonomisk ansvar, og regissører har forskjellig tilnærming til budsjettet. Noen vil ha fullt innsyn, mens andre ønsker kun å vite hvor mange dager produksjonen strekker seg over. Det viktigste for oss er at vi har gode økonomirutiner, og det har vi, sier Hansen.

LEGGER BALLEN DØD: NRK-ledelsen velger å ikke vie mer oppmerksomhet til sms-en sendt til Ulrik Imtiaz Rolfsen, da vedkommende beklager, ifølge kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen. Foto: Ola Kaland / NRK
LEGGER BALLEN DØD: NRK-ledelsen velger å ikke vie mer oppmerksomhet til sms-en sendt til Ulrik Imtiaz Rolfsen, da vedkommende beklager, ifølge kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen. Foto: Ola Kaland / NRK Vis mer