VANT IGJEN: Julia Louis-Dreyfus vant for beste komihovedrolle, og dediserte prisen til sin far. Foto: Frank Micelotta / PictureGroup / NTB Scanpix
VANT IGJEN: Julia Louis-Dreyfus vant for beste komihovedrolle, og dediserte prisen til sin far. Foto: Frank Micelotta / PictureGroup / NTB ScanpixVis mer

Emmy 2016:

«Veep»-stjerna holdt nattas mest rørende tale. Så trynet hun i trappa

Julia Louis-Dreyfus vant for femte år på rad.

Gjennom fem sesonger har Julia Louis-Dreyfus (55) spilt hovedrollen i den politiske satiren «Veep», om visepresident Selina Meyer.

Og smått utrolige fem år på rad har Louis-Dreyfus nå vunnet Emmy for beste komihovedrolle.

Stemningen i salen ble emosjonell da skuespilleren tilegnet nattas takketale til sin far, som gikk bort like før helga.

- Jeg vil dedisere denne prisen til faren min, William Louis-Dreyfus, som gikk bort på fredag. Jeg er så glad for at han likte «Veep», hans mening var den som virkelig betydde noe, sa en svært rørt Julia Louis-Dreyfus som avslutningen på takketalen sin.

Spøkte med Trump

Før den emosjonelle beskjeden rakk hun å gjøre som mange av de andre prisvinnerne, og spøkte med presidentvalget generelt og Donald Trump spesielt.

- «Veep» har revet ned muren mellom komedie og politikk. Serien begynte som en politisk satire, men føles nå mer som en tankevekkende dokumentar. Så jeg lover å reise muren igjen, og få Mexico til å betale for den, sa Louis-Dreyfus med klar henvisning til Trumps mye omtalte planer om en mur mot den meksikanske grensa.

Louis-Dreyfus ble for øvrig historisk som plukket med seg prisen for beste kvinnelige komihovedrolle for femte år på rad, selv om Mary Tyler Moore og Candice Bergen også har vunnet samme pris totalt fem ganger hver.

Snublet

Men «Veep»-stjerna inntok podiet igjen senere på kvelden også, denne gangen for å motta prisen for beste komiserie sammen med en rekke andre involverte.

Da skjedde det som ikke må skje: Louis-Dreyfus snublet i et av de øverste trinnene i trappen opp til scenen, og ble nødt til å ta seg for i gulvet.

Nå berømmes hun for den elegante måten hun tok seg inn på:

Nettstedet Bustle skriver i sin dekning av Emmy-natta at snublingen og innhentingen var så raskt unnagjort at det hele var vanskelig å få med seg.

Det var ikke bare Louis-Dreyfus som ble historisk i natt: Fantasyserien «Game of Thrones» slettet den gamle rekorden for flest Emmy-priser ved å hente hjem pris nummer 36, 37 og 38 i rekka denne gangen. Den tidligere rekorden på 37 priser totalt var det komiserien «Frasier» som hadde.