Vegard (17) ble kjendis på seks sekunder

- Begynte som kødd, så tok det helt av, sier han.

(Dagbladet): For bare få uker siden opprettet Vegard Harm (17) fra Stokke en profil på videotjenesten Vine. Nettstedet gjør det mulig å dele videoer på totalt seks sekunder med andre brukere.

Kort tid etter begynte han også å sende inn sine bidrag til Facebook-gruppa «Norges beste vines». Det angrer han ikke på.

- Det begynte som kødd, men så plutselig tok det helt av, sier Harm til Dagbladet.

Flere «likes» enn kjendisene For med «konkurrenter» som tidligere blogger Linnea Myhre, programleder og humorist Hasse Hope og Konghalvor i nakken, hadde Harm ingen tro på at han skulle bli den største av dem.

Nå er det også opprettet to sider i hans navn på Facebook med en følgeskare på nærmere 80 000 til sammen. 

- For det meste er det bare positive tilbakemeldinger, likevel har jeg fått henvendelser om at noe av materialet kanskje er litt støtende, sier han.

- Tidsfordriv Harm er opptatt av den dagligdagse humoren, og påpeker at Vine hjelper ham gjennom en ellers lite spennende hverdag. Han har heller aldri drevet med noen som helst form for humor tidligere.

- Vine er et fint tidsfordriv, og jeg synes det er kjekt å få andre til å le, sier han.

For eksempelvis legges filmene dialogvis opp på denne måten: 

Vegards bestefar: - Kan du hjelpe meg?

Vegard: - Bestefar, jeg gidder ikke å hjelpe deg før jeg er sikker på at jeg får hele arven. Alle millionene.

Og slik fortsetter snuttene hans.

- Lært barn ordet «klamydia» - Jeg har nok lært en del fjerdeklassinger å si klamydia, men så har jeg også skrevet på min egen side at aldersgrensen er på 15 år, forklarer 17-åringen.

Han har ingen konkrete mål om hvor mange videoer han skal legge ut i løpet av en dag, men innrømmer at populariteten er noe 17-åringen setter pris på. 

- Jeg gidder ikke presse meg selv eller føle meg tvunget, men i fremtiden håper jeg kanskje på et eget talkshow, ler Harm.