Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vegard Larsen inviterer skuespillere hjem i stua

Fra bonanza på lerretet til hjemmekos.

FØRSTE MANN UT: Skuespiller Bjørn Sundquist er første gjest ut i «I Larsens leilighet» når filmreporter Vegard Larsen inviterer til hjemmekos. Alle foto: Kamilla Marie Johnsen / NRK
KREMEN: Vegard Larsen har plukket ut kremen av norske skuespillere til samtaler i stua - her med Sven Nordin.
MED GJESTER: Stua er stor og gjestene mange når Vegard Larsen åpner stua, her med Ane Dahl Torp i godstolen.
TAR SELFIE: Ingar Helge Gimle er en vennlig mann som ikke sier nei til selfie - og Vegard Larsen ler.
LOVER NYTT: Vegard Larsen lover historier og info om sine gjester som ikke er kjent for folk flest. Her ser vi Anne Marit Jacobsen sammen med programlederen.
«I LARSENS LEILIGHET»: Vegard Larsen møter noen av landets fremste skuespillere i NRK2-serien «I Larsens leilighet».

NRKs filmjournalist Vegard Larsen (33) og tidligere filmreporter i Dagbladet inviterer til en ny tv-portrettserie fra tirsdag 10. februar.

Det har fått navnet «I Larsens leilighet».

- I en leilighet  på Løkka Først ut hjemme hos Vegard er Bjørn Sundquist. Men som i filmens verden ellers, er hjemme hos-inntrykket en illusjon. For leiligheten tilhører ikke Larsen.

- Vi har filmet i en leilighet Grünerløkka vi leide. Den er romsligere enn min NRK-lønn kan klare, sier Larsen.

Vegard Larsens hensikt er å skape en hjemmekoselig og lun atmosfære. I stua så har han også invitert opp til 35 gjester.

Åtte tv-portretter Vegard Larsen har ideen fra det amerikanske konseptet «Inside the Actors Studio», som er gått på kabel-tv-kanalen Bravo siden 1994 med programleder James Lipton.

- Jeg legger ikke skjul på at jeg er inspirert av «Inside the Actors Studio». Der er alle de største amerikanske skuespillerne blitt portrettert, sier Larsen.

«I Larsens leilighet» består av åtte portrettprogrammer á 30 minutter. Tirsdag 10. februar møter vi Bjørn Sundquist. Larsen lover historier om hans liv og virke vi ikke kjenner til fra før.

- Bjørn Sundquist er Norges kanskje fremste skuespiller, og hans reise fra Hammerfest til Nationaltheatret er spennende, sier Larsen.

Kremen av skuespillere Vegard Larsen kan vise til en allsidig journalistisk bakgrunn, og har de siste åra jobbet som filmmedarbeider i NRK. Han er kjent for «Filmbonanza», som hadde sin siste sending like før jul i fjor.

I tillegg til Bjørn Sundquist, møter vi Linn Skåber, Ingar Helge Gimle, Anders Baasmo Christiansen, Anne Marit Jacobsen, Ane Dahl Torp, Sven Nordin og Ingrid Bolsø Berdal.

- Jeg kontaktet åtte av våre aller fremste skuespillere. Ingen av dem takket nei til å være med, sier Larsen.

Person og yrke Vegard Larsen forteller at han kommer innunder huden på skuespillerne. Han mener det skjer noe når man møtes i mer hjemmekoselig miljø enn i store «fremmedgjorte» studioer.

- Kamera, lys og studio med publikum på store tribuner kan oppleves som nifst. Derfor ville jeg gjøre dette i en hjemme-setting, sier Larsen.

- Samtalene handler om skuespilleryrket. Hvordan yrket og personen henger sammen. Om familien og foreldre, valg og om hvorfor de valgte å bli skuespiller.

Styrer unna privatliv Vegard Larsen styrer unna privatliv og ekteskap, men spør gjerne gjestene om hvordan foreldre og familie har betydd for valget.

- Skuespillere skaper andre roller enn sin egne hele tida.

- Hvorfor ønsker de dette? Skuespilleryrket er jo ganske spesielt. Hvilket talent har de - og hva skal til for å bli god, sier Larsen - som lover ny kunnskap og historer om skuespillere de fleste av oss har et forhold til.