Veien fra Toten til USA er kortere enn du tror

Visegruppa Narum er blitt popband på album nummer fire.

SØSKEN: Jon Anders, Benedikte og Lars Christian Narum har igjen lagd et album som oser av kvalitet fra første til siste tone. Foto: Jan Tore Øverstad
SØSKEN: Jon Anders, Benedikte og Lars Christian Narum har igjen lagd et album som oser av kvalitet fra første til siste tone. Foto: Jan Tore Øverstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Du hører umiddelbart at det har skjedd noe med Narum på «Heme» - album nummer fire på fem år.

Og det handler ikke bare om at de får en større selvsikkerhet for hvert album.

Hver gang det er kommet et nytt abum, og det er nesten én gang i året, har jeg tenkt at de neste gang må komme seg videre. Hver gang er de blitt reddet av en ny omdreining her og der og den gjennomgående kvaliteten på materialet og produksjonen.

«Heme» er friskere.Og selv om trioen har en lett gjenkjennelig stil, går de også her nye veier - enda mer i retning amerikansk musikk. Om de synger aldri så mye på totning.

Mørkt og lyst Åpningskuttet «Brudholmen» er for eksempel en mørk affære der trommespillet til Håvar Gjestvang brått er blitt viktig.

Trommene har i det hele tatt fått en mer framtredende plass på «Heme», men i lysere leie på den sterkt The Band-inspirerte countrylåten «Ranglefant» - med en kledelig mandolin som en viktig detalj i lydbildet.

Kontraster Lystig er også «Bære du», med «Neil Young-munnspill», også den i ganske sterk kontrast til gruppas mer melankolske tidligere album.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer