Veien ingen snakker om

Hvorfor er ikke ny E6 sør og øst i Oslo tema i valgkampen?

Presentert som miljøprosjekt: Ny E6 blir i likhet med E18 presentert som et miljøprosjekt, skriver Leif Ingholm. Foto: Privat.
Presentert som miljøprosjekt: Ny E6 blir i likhet med E18 presentert som et miljøprosjekt, skriver Leif Ingholm. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den største debatten i forkant av kommunevalget er hvorvidt vi skal bygge en ny E18 fra Asker til Lysaker. Det er en god og viktig debatt, som har vist frem Ap, Høyre, Venstre og Frp som uansvarlige fossilpartier som vil bruke milliarder av kroner på å gjøre Oslo til en mye dårligere by å bo i.

Men hvorfor snakker ingen om ny E6 sør og øst i Oslo? Ny E6 Manglerud, mellom Klemetsrud og Ulven, er under utredning. Ifølge SSB bor det ca. 420 000 innbyggere i Oslo sør og øst, mens det bor 220 000 i Oslo vest. Det meste av befolkningsøkningen i Oslo-regionen er forventet å komme øst i Oslo, fra Bjørvika til Hovinbyen og oppover Groruddalen. Det betyr at dårligere luftkvalitet og trafikkøkning som følge av ny E6 vil ramme flertallet av Oslos befolkning. Prislappen kommer til å bli minst like stor som for E18. Likevel har ikke dette vært et tema i valgkampen, til tross for at transporten i hele regionen henger sammen.

Ny E6 blir i likhet med E18 presentert som et miljøprosjekt som skal gi økt framkommelighet for buss, syklende og gående, gi et bedre lokalmiljø og samtidig gjøre det lettere å kjøre bil og få fram trailere til Alnabru.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer