DEBATT

DEBATT: Brukerstyrt personlig assistent

Veien til et selvstendig liv

BPA er en frihetsreform og en velferdsreform som tjener både den enkelte og samfunnet.

KAN MISTE ARBEIDSPLASSEN: Redaktør Jon Henrik Larsen, forbindelse med TV3-dokumentaren om lokalavisa. Foto: Anders Grønneberg
KAN MISTE ARBEIDSPLASSEN: Redaktør Jon Henrik Larsen, forbindelse med TV3-dokumentaren om lokalavisa. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den siste tiden har det gått en debatt om brukerstyrt personlig assistanse, til vanlig kalt BPA. Midt i debatten står redaktør Jon Henrik Larsen i lokalavisen Salangen-Nyheter på Sjøvegan i Troms, som nå står i fare for å miste deler av det tilbudet han har hatt med brukerstyrt personlig assistanse.

Larsen har stått åpent fram med at han er autist og hundre prosent ufør, samtidig som han har vist seg å ha en spesiell begavelse for å kunne drifte en lokalavis som den han har vært med å bygge opp i Salangen. I min tid som medlem i helsekomiteen på Stortinget var jeg og mange av mine partifeller svært engasjert i arbeidet med å få vedtatt rettighetsfesting av BPA for brukere med stort hjelpebehov.

At mennesker med ulike former for handikap eller varig redusert helse kan arbeide eller ta utdannelse, er på mange måter en relativt ny tanke i vårt samfunn. Som politiker har jeg ofte reflektert over at vi på dette området har kommet altfor kort.

Både i politikken og i samfunnet for øvrig må vi bli mye bedre og langt mer offensiv for å finne gode løsninger, slik at mennesker ikke blir stående utenfor samfunnet fordi vi ikke har lagt godt nok til rette for deltakelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer