Veivalg og verdivalg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN SISTE TIDEN

har det vært mange mediaoppslag om behandling av thalassemia major og 6 år gamle Mehmet. Dette er på en god måte illustrert i gårsdagens kronikk i Dagbladet av Legeforeningens president.

Saken reiser mange vanskelige etiske og medisinske spørsmål. Jeg har fått henvendelser fra Mehmets far, Stortinget og mange andre i denne saken. Vi blir alle meget berørt når barn er syke, og ønsker alle at barn får best mulig behandling. Jeg ba derfor Sosial- og helsedirektoratet om en faglig vurdering av spørsmål knyttet til behandling av thalassemia major. Thalassemia major er en arvelig sykdom som forutsetter arv av sykdomsspesifikke gener fra både far og mor. Arveanleggene for de ulike variantene av thalassemi er svært utbredt i deler av verden, som i middelhavslandene, Midtøsten, India, Sydøst-Asia og Afrika. Flere steder i verden har de derfor mer erfaring med behandling av denne sykdommen enn vi har i Norge i dag. Etter direktoratets anbefaling vil jeg bidra til at Mehmet får tilbud om vurdering ved et senter som har mer erfaring med behandling av thalassemi, for eksempel i Italia eller i et av de andre middelhavslandene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer