Anmeldelse: Spiritualized på Øya 2017

Vekkelsen holdes på en armlengdes avstand under Spiritualizeds ambisiøse opptrinn med Oslo-Filmharmonien

Monoton messe.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Verden var aldri nok for Jason Pierce, frontfiguren i Spiritualized. Hele kunstnerskapet til den engelske 51-åringen har nemlig vært gjennomsyret av eskapisme: Den flukten han ikke har klart å finne i rusmidlene, har han lett etter i det ytre rom.

Med mesterverket «Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space» (1997) – det mest ekspansive og meditative albumet som overhodet kan kalles britpop – kulminerte denne jakten. Spiritualized har ikke klart å tangere «Ladies and Gentlemen» siden, men man må jo prøve: Oppfølgeren til middelmådige «Sweet Heart Sweet Light» (2012) er angivelig like rundt hjørnet.

Før den tid må Spiritualized-disiplene ta til takke med deres konsert på Øyafestivalen, et ambisiøst opptrinn i samarbeid med Oslo-Filharmonien. Selv om orkester og gospelkor er langt fra fremmedelementer i dette universet, kan man likevel ta seg i å føle at Sirkus – et enormt telt på en grusplass – ikke helt yter denne innpakningen respekten det helt fortjener.

Pierce, bandet hans og Oslo-Filharmonien har visstnok øvd sammen i Oslo Konserthus. Ville det ikke vært bedre om konserten var der? kan man jo ta seg selv i å lure på. Det er ikke utenkelig at det ville ført til en mer skjellsettende opplevelse. Jeg sliter nemlig med å føle storheten i musikken som Spiritualized og kompani messer frem. Kanskje er det den lodne lyden, kanskje er det festivalenes forbannelse, eller kanskje er det bare meg det er noe galt med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.