Vekkelsesmøte for Lady Gagas dedikerte monstre

Stadig en av popens mest komplette liveartister.

Med sitt tidsaktuelle, men ikke spesielt vellykkede Tony Bennett-samarbeid friskt i minne, er det med stor glede at Lady Gaga dukker opp i tradisjonell drakt i Telenor Arena mandag kveld. Etter et hard og energislukende DJ-oppvarming, går et lettelsens sukk gjennom tålmodige «Little Monsters», når deres yppersteprestinne endelig trer fram som en bevinget Liberace i et sceneunivers blandet av Cirque Du Soleil, Alice in Wonderland og Melodi Grand Prix.

Gagas fankjærlighet er da også et av hennes sterkeste kort, og få artister får «I love you too» til å høres mer troverdig ut. Hun takker pent for — og tar til og med på seg klær som blir kastet opp på scenen. Selv ikke glowsticken som treffer henne i ansiktet resulterer i annet enn et søtt «Silly rabbit. Glow sticks are for kids!».

Finner formen under gullrekka av hits

Det (innenfor Gaga-standard) glisne oppmøtet er nok derimot en direkte konsekvens av den manglende hit-tilstedeværelsen på hennes seneste fullengder «ARTPOP», men Lady Gaga har hverken unnskyldninger eller forståelse for de som måtte ønske en lat hit-oppramsing.

- Hvis du kom hit før å høre hits, så ta deg og drink eller hent en glow stick, for dette er fucking ARTPOP!

Albumfokuset og den nevnte langefingeren til udedikerte og hit-opptatte «henge seg på'ere» til tross, er det under nettopp midtpartiet med «Just Dance», «Pokerface» og «Telephone», at showet virkelig finner formen. Kveldens første øyeblikk som virkelig får i gang publikum utenfor de feststemte, første radene foran scenen.

Skapt for scenen

Magisk blir det også når Gaga roer ned og får vist fram stemmeprakten med «Yoü and I» og spesielt «Born This Way» - før hun henter tilbake gitarrekka og viser at hun er en av få popstjerner som gjør seg like bra på rad og rekke med dansere, som bak pianoet sammen med bandet sitt.

ARTPOP-showet viser at Lady Gaga stadig er en av popmusikkens mest komplette liveartister, men preges også av et låtmateriale som nok ikke har fått like sterkt feste blant fansen som hennes tidligste album.