Vekker «Bone» til live

LucasArts-veteraner lager spill av tegneserien. Les svarene!

(Dagbladet.no): Tidligere i år ble det klart at den populære tegneserien «Bone» av Jeff Smith skal komme i spillform.

Nå er det ikke mer enn to uker til spillet skal slippes til PC - og det blir ikke i butikkhyllene.

Den ferske spillprodusenten Telltale Games, som består av tidligere LucasArts-veteraner, vil nemlig distribuere dataspillet over internett.

Kan spille fra dag én

Dermed kan spillere verden rundt nyte eventyret om fetterne Fone Bone, Phoney Bone og Smiley Bone allerede fra dag én, og man slipper situasjonen at spillere i Europa risikerer å få spillet måneder etter USA (som med «Psychonauts») - eller i verste fall at det ikke blir utgitt her (som «Schizm 2»).

Tegneserien «Bone» er en etablert suksesshistorie. Smith har vunnet et lass av Eisner-priser, og «Bone»-heftene selges i stort antall verden rundt. Om du ikke kjenner til serien, kan du lese utdrag fra den her, eller enda bedre - kjøpe den utmerkede samleboka.

- Ivaretar all humoren

I spillet møter vi de tre fetterne etter at de har rotet seg vekk fra hverandre i en diger, ukartlagt ørken utenfor Boneville. En etter en finner de veien inn i en mystisk dal, full av de utroligste skapninger.

Telltale Games forteller at de lover å ivareta «all humor, sjarm og mystikk fra Jeff Smiths tegneserie».

Fans av både tegneserien og av adventurespill generelt skal få finne et nytt hjem i dalen, der de kan utforske kjente områder og konversere med alle dens innbyggere.

Svarte leserne

Sjefen for Telltale Games, Dan Connors, svarte i kveld på lesernes spørsmål om spillet - og andre ting de måtte lure på.

Connors har tidligere lang fartstid i spillfirmaet LucasArts, der han jobbet med spill som «Day of the Tentacle» og «Sam\'n\'Max Hit the Road», samt det (dessverre) kansellerte «Sam\'n\'Max: Freelance Police». I tillegg har han blant annet jobbet med Star Wars-spillene «Rogue Squadron» og «X-Wing Alliance».

ET SØTT MØTE: At Fone Bone er interessert i vakre Thorne er ingen hemmelighet. Sånn vil det også være i spillet.