Vekker interesse verden over før premieren

«Okkupert» omtales fra Australia til USA.

VEKKER OPPSIKT: «Okkupert» har skapt interesse verden over, både for tematikken og som dramaserie. Henrik Mestad spiller Norges statsminister i serien. Foto: TV 2.
VEKKER OPPSIKT: «Okkupert» har skapt interesse verden over, både for tematikken og som dramaserie. Henrik Mestad spiller Norges statsminister i serien. Foto: TV 2. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Knappe to uker før premieren har TV 2s storsatsing «Okkupert» allerede vakt bred interesse, også i utlandet.

Et nettsøk viser at serien har blitt omtalt i en rekke land, fra Australia til USA.

Store medier som amerikanske Hollywood Reporter og britiske The Guardian har skrevet artikler om «Okkupert», hovedsakelig med den innfallsvinkel at seriens tematikk allerede har skapt reaksjoner fra russisk hold, som også Dagbladet har omtalt tidligere.

- Vi har merket langt større internasjonal interesse enn vi er vant til for en norsk dramaserie, for å si det sånn, oppsummerer presseansvarlig for «Okkupert» i TV 2, Alex Iversen til Dagbladet.

Startet i Russland Iversen sier at han de siste tre ukene har hatt internasjonale medier på tråden nærmest daglig.

- Det startet med stor interesse fra russiske medier, og så ble saken plukket opp av store vestlige medier med tilstedeværelse i Russland. Jeg har snakket med britiske, nederlandske, belgiske og amerikanske medier, bare for å nevne noen, og artiklene til de store pressebyråene trykkes jo verden over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.