Dagbladets artikkelserie «Midtøsten-pengene»

Vekker internasjonal oppsikt

Dagbladets Saudi-saker når lesere langt utover Norges grenser. Avsløringene vekker enorm internasjonal interesse.

BEKLAGET: Amerikansk etterretning konkluderte med at Khashoggi ble drept på ordre fra kronprins Mohammed bin Salman. Kronprinsen har i intervjuer beklaget drapet, men nekter for å ha beordret det og har omtalt det som en beklagelig feil. Foto: NTB
BEKLAGET: Amerikansk etterretning konkluderte med at Khashoggi ble drept på ordre fra kronprins Mohammed bin Salman. Kronprinsen har i intervjuer beklaget drapet, men nekter for å ha beordret det og har omtalt det som en beklagelig feil. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Saken «Sendte ti mystiske menn til Norge» og dens oppfølgingssaker, har i løpet av den siste uka fått stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. I tidsrommet har sakene fått nærmere én million sidevisninger. Sakene er en del av Dagbladets artikkelserie «Midtøsten-pengene».

En rekke internasjonale medier som The Independent, The Telegraph, Yahoo News, Forbes og flere store tyrkiske og saudiarabiske medier og nyhetsbyråer som Anadolu Agency og Albawaba har omtalt sakene.

- Vi skjønte etter hvert at en del av sakene vi jobbet fram i prosjektet «Midtøsten-pengene» også kunne ha interesse utenfor Norge. Derfor valgte vi å oversette noen av sakene til engelsk, og sampublisere dem med den norske versjonen. Vi er jo avhengige av både tips og andre tilbakemeldinger, og nettopp det at sakene enkelt har blitt plukket opp i andre land, har gitt oss et helt annet tilfang av tips og kontakter enn om vi ikke hadde oversatt sakene. Vi håper veldig det kan bidra til at vi får enda flere saker å lage om dette temaet, sier gravejournalist John Rasmussen i Dagbladet.

Han forteller at saksområdet er en tung materie å jobbe med. Mange kilder ønsker ikke å snakke med Dagbladets gravejournalister, eller de frykter for egen sikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer