SLÅR AN: Animasjonsfilmen «Sausage Party » gjør det godt på kino. Video: Sony Pictures Entertainment. Vis mer

Vekker oppsikt: I USA har filmen 17-årsgrense, mens i Sverige kan 7-åringer se den

Store forskjeller i «Sausage Party»-aldergrense.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det vekker oppsikt langt utenfor Nordens at animasjonsfilmen «Sausage party», som blant annet handler om matvarenes utsvevende sexliv, kan ses av barn helt nedi sju år i Sverige.

Pitabrød med baller

Filmen hadde USA-premiere for to uker siden og kunne vise til en meget sterk åpningshelg på kino: «Sausage party» omsatte billetter for 33, 6 millioner dollar, rundt 275 millioner norske kroner.

«Sausage Party» er en temmelig grovkornet film om det hemmelige livet til matvarene vi spiser daglig.

<strong>SLÅR AN:</strong> Animasjonsfilmen «Sausage Party» gjør det godt på kino. Foto: : Sony Pictures Entertainment
<div><br></div>
SLÅR AN: Animasjonsfilmen «Sausage Party» gjør det godt på kino. Foto: : Sony Pictures Entertainment

Vis mer

I USA måtte filmskaperne intimbarbere testiklene til et pitabrød for å få 17-årsgrense. Hårete baller og pikant sex mellom matvarer ble for sterk kost for den amerikanske film- og sensurorganisasjonen MPAA.

Meninga med pølselivet

I «Sausage Party» møter vi pølsa Frank, som prøver å finne meningen med livet. I originalversjonen har matvarene stemmene til blant andre Seth Rogen, James Franco, Kirsten Wiig, Salma Hayek og Danny McBride.

Ifølge Expressen er det kommet internasjonale reaksjoner på at Sverige har satt aldersgrense elleve år på animasjonsfilmen, og at den kan ses sammen med voksne av barn helt nedi 7-årsalderen.

Filmen får norsk premiere 9. september.

Det er ennå ikke bestemt hvilken aldersgrense den får i Norge, men filmen som omtales som «en utflippa sexorgie mellom matvarer av forskjellig slag», er ikke en familiefilm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer