Vekker oppsikt med «bisarr» diktopplesning

Kevin Spacey (60) gjør comeback på merkelig vis.

FØR DET SMALT: Bildet er tatt bare dager før den aller første overgrepsanklagen mot Kevin Spacey kom. Seinere gikk han under jorda. Han er i dag anklaget for seksuelle overgrep mot mer enn 30 menn. Nå har Spacey dukket opp i offentligheten igjen, på et museum i Roma. Foto: NTB Scanpix
FØR DET SMALT: Bildet er tatt bare dager før den aller første overgrepsanklagen mot Kevin Spacey kom. Seinere gikk han under jorda. Han er i dag anklaget for seksuelle overgrep mot mer enn 30 menn. Nå har Spacey dukket opp i offentligheten igjen, på et museum i Roma. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag dukket Kevin Spacey (60) plutselig opp, etter ei lang tid borte fra rampelyset. Det var etter overgrepsanklagene i 2017 at stjerna trakk seg tilbake fra offentlighetens lys. Men nå ser det ut til at han er på vei tilbake.

Den tidligere «House of Cards»-stjerna og Oscar-belønte skuespilleren dukket nemlig opp i Roma denne helga. Der overrasket han museumsgjestene ved Palazzo Massimo med å framføre diktet «The Boxer» av Gabriele Tinti.

Foran en statue som bærer navnet «Hvilende bokser» begynte Spacey å deklamere diktet, som handler om en nedbrutt og utslitt bokser som har blitt slått ned, men som mot alle odds klarer å reise seg opp igjen.

- Jeg rystet landet, fikk arenaene til å vibrere, rev motstanderne til strimler, leste Spacey, før han fortsatte:

- Jeg lyste opp mørket, samlet fornærmelser, tvang fram applaus. Ikke alle visste hvordan de skulle gjøre dette. Ingen av dere. På den annen side er ikke livet skremmende for dem som aldri har tatt noen risiko.

«Bisarr» opptreden

Det er første gang Spacey opptrer siden han trakk seg tilbake som følge av overgrepsanklagene. Det amerikanske nettstedet Indiewire beskriver opptredenen som «bisarr», mens Variety kaller det hele en merkelig tilbakekomst til rampelyset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer