Vekker oppsikt med parodi på perfekte familier

Billedserien har blitt en viral hit.

(Dagbladet): Susan Copich har fått mye oppmerksomhet etter at hun lanserte fotoserien «Domestic Bliss», et knippe bilder der hun plasserer seg selv og familien i merkelige situasjoner.

Vil hylle det uperfekte Den tidligere skuespilleren oppdaget fotointeressen i en periode da skuespillerkarrieren var på hell, og hun fant ut at hun ville prøve seg på den siden av kameraet.

Inspirasjonen til de spesielle familiebildene kom etter at hun hadde sett seg lei på de perfekte familiefotografiene mange sender ut hver jul.

- Jeg tok disse bildene for å vise at vi alle er mennesker med bagasje. Jeg ville feire denne bagasjen i stedet for å glatte over den med perfekte bilder, skriver Susan Copich til Dagbladet.

- Til sjuende og sist er det hva alle bilde handler om, vår menneskelighet og kompleksitet, skriver hun.

Bildene har gått viralt Copich ville vise familielivets bakside på en humoristisk måte og hylle det uperfekte. Hun forteller hun har fått mye positiv tilbakemelding på serien, men at den også har blitt misforstått.

Mommy Time
Toy
Happy Days.
Mother's Milk
Spilt Milk
Anger Management
Spare The Rod
Snap
Sugar Rush
Take 2
Mother?s Day
Let Go
Witching Hour
Old Habits
Baggage

- Jeg forestilte meg ikke at mitt arbeid ville «gå viralt» og bli vist over hele verden. Jeg startet å uttale meg om dette med ironi og humor, men ikke alle forsto ironien og jeg måtte endre mange av uttalelsene etter som publikummet vokste utover min personlige nettverk, skriver hun.

Ønsker å lage bok Nå fortsetter fotokunstneren prosjektet, og hun ønsker etter hvert å lage en hel fotobok ut ifra tematikken. Hun har også laget en film som hun planlegger å vise sammen med bildene i en kommende kunstutstilling.

- Jeg bruker kropper og rekvisitter som metaforer for å vise kompleksitet. Hver situasjon blir som en film som ber betrakteren å stille spørsmål eller tenke over hva som brakte skuespillerne til situasjonen, og hva som kan bli utfallet, skriver hun.

Hun forteller at barna hennes ennå ikke helt forstår den dypere meningen bak bildene, men at hele familien har det gøy når bildene tas.

- Vi ser på det som tid for lek og teater. Jeg bruker å teaterteknikker for å fram det jeg til slutt vil portrettere.  

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram