Drag-artist:

Vekker oppsikt

En av de nye deltakere i «RuPaul's Drag Race» har fått fans til å reagere. Positivt, mener lederen i Fri.

HISTORISK: «RuPaul's Drag Race» har annonsert ny sesong, for første gang med en cis-kjønnet, heterofil mann med på laget. Video: RuPaul's Drag Race / Youtube. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 2. desember annonserte kanalen VH1 at det kommer en 14. sesong av «RuPaul's Drag Race».

For første gang er en av deltakerne en uttalt heterofil, cis-kjønnet mann (en person som identifiserer seg med sitt medfødte kjønn, journ.anm.), skriver Variety. Dette til forskjell fra andre heterofile, mannlige deltakere, som tidligere har vært transkjønnede.

Casting-valget har fått fans til å reagere, mens lederen i Fri, organisasjonen for kjønns- og seksualitetsmangfold, mener deltakeren er et tegn på noe positivt.

- Det er positivt å se heterofile cis-menn stå frem og tørre å vise seg i et feminint kjønnsuttrykk, sier Inge Alexander Gjestvang til Dagbladet.

Bare LHBT-personer

I reality-serien konkurrerer deltakerne om å bli den neste, store drag-artisten.

Vinneren stikker av med 100 000 dollar (omtrent 900 000 norske kroner, journ.anm.), ett års forbruk av kosmetikk, i tillegg til en krone og et septer. Den erfarne drag-artisten RuPaul fungerer som programleder, mentor og dommer.

Til nå har det bare vært LHBT-personer som har deltatt på programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.