Vekket til live

Et lite norsk plateselskap har sørget for et realt comeback for Carola i hennes hjemland.

Før jul passerer hun trolig 300000 solgte eksemplarer av sin juleplate, og svenskenes sangfugl gir mye av æren til Kirkelig Kulturverksted.

- Erik Hillestad og kulturverkstedet har definitivt åpnet opp mye for meg. Det er galskapen, de løse rammene, leken, som har skapt denne plata, sier Carola til Dagbladet.

Etter julekonserten i Göteborg seint i går kveld fikk hun høre av Dagbladet at hun hittil har solgt hele 225000 av «Jul i Betlehem». 175000 er solgt på det svenske markedet.

- Dette er jo utrolig! Jeg er kjempeglad.

20 millioner

Og det har Carola all grunn til å være. Selv om hennes kjendisstatus aldri har vært truet i Sverige, har hun som plateartist vært regnet som død i hjemlandet.

Nå sørger Kirkelig Kulturverksted for å gi Carola (33) et realt comeback på hitlistene. Det norske selskapet har kort og godt storsuksess med å selge Carola i hennes eget hjemland.

Utgivelsen gir nisjeselskapet en omsetning på over 20 millioner kroner - tilsvarende sum som selskapet omsatte for i hele 1998 - og en beregnet inntekt på rundt fem millioner kroner. Dermed redder utgivelsen både selskap og artist.

Har slitt

- I disse teledager er det morsomt å se at det er et norsk-svensk samarbeid som fungerer, humrer kultur- og underholdningssjef i den svenske storavisa Expressen, Lars Lindström.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Carola har slitt med å nå fram til publikum med sine plater på 90-tallet. Nå får hun endelig lov til å gjøre noe hun har lyst til. Det er bra, for det synes så godt når hun framfører ting hun ikke liker, uttaler Lindström.

Han analyserer artisten Carola på følgende måte:

- Hun har en utrolig bra stemme og et stort ønske om å formidle. Men hun har ingen egen stil. Hun er helt avhengig av hvem hun har rundt seg. I Norge virker det som om hun har funnet fram til riktige samarbeidspartnere.

Snur underskudd

Samarbeidspartneren heter Erik Hillestad, initiativtaker, produsent og utgiver av «Jul i Betlehem». Han snur et Kirkelig Kulturverksted-underskudd i 1998 på 400000 kroner til et solid overskudd i 99 takket være Carolas salgsskred. 225000 solgte av en enkeltutgivelse er et enormt tall for et selskap som har hatt et snittsalg på 100000 album i året de 25 årene de har holdt på.

- Kirkelig Kulturverksted sleit i en årrekke med å få distribusjon i Sverige. Derfor er dette en ekstra hyggelig suksess for oss, uttalerHillestad.

VEKKES: Carola Søgaard har fått mye kritikk for sin omgang med vekkelsespredikantene i Livets Ord. Men nå er det norske Kirkelig Kulturverksted som vekker platekarrieren hennes til live.