KOMMENTARER

Vekslingskursen i valutaen død er 77 - 0

I Israels favør, skriver Morten Strand i denne kommentaren.

ULIK VEKSLINGSKURS: En bil er truffet av en israelsk bombe i flyktningleieren i Jabalya i Gaza idag. (AP Photo/Hatem Moussa) Scanpix
ULIK VEKSLINGSKURS: En bil er truffet av en israelsk bombe i flyktningleieren i Jabalya i Gaza idag. (AP Photo/Hatem Moussa) Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DØDSRITTET i den israelsk-palestinske konflikten har sin egen dynamikk. Både israelsk høyreside og Hamas lever av evangeliet om krig. I tre uker har spenningen mellom Israel og palestinerne bygget seg opp. Det handler om tre israelske bosetter-ungdommer som var bortført og drept av ytterliggående palestinere. Så om en palestinsk gutt som ble bortført og brent levende av israelske ekstremister. Først kunne det se ut til at ingen av partene ville bruke drapene til å forverre situasjonen. Men på det politiske plan var det viktigere føringer enn de mediene kunne bringe til torgs av de bestialske drapene.

2. JUNI DANNET de palestinske selvstyremyndighetene en regjering som hadde støtte fra Hamas, selv om ingen Hamas-folk satt i regjeringen. Dette var viktig fordi enhver realistisk fredsløsning mellom Israel og palestinerne må ha støtte fra Hamas. Regjeringen hadde støtte fra USA og EU. Men Israels statsminister Banjamin Netanjahu raste og gjentok sitt mantra, at han ikke ville forhandle med Hamas. Da de tre jødiske guttene ble funnet drept for to uker siden la Netanjahu straks skylda på Hamas, uten at saken var ferdig etterforsket av politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer