Vektere banker taggere

Erik (16) endte opp med brukket nese. Fredrik (22) ødela skulderen og har vært sykemeldt i et halvt år. Vektere er ikke nådige mot taggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- JEG KAN ALDRI JOBBE

som bygningsarbeider igjen, sier Fredrik (22). I fjor sommer stod han ansikt til ansikt med tre vektere på Jar t-banestasjon. Det ble en kveld han sent vil glemme.

Lørdag for to uker siden skrev Dagens Næringsliv at flere ansatte i spesialtemaet Security Consept er tidligere elitesoldater i Forsvarets spesialkommando. Security Consept var et opprydningsteam som skulle få bukt med grafitti og tagging i Oslo, og teamet er nå kjøpt opp av Falken. Taggerne FREDAG har snakket med vil ikke stå fram med bilde og sine egentlige navn i frykt for å få bank. Derfor kaller vi dem for Erik og Fredrik.

- EN KOMPIS

og jeg hadde malt på stasjonen da det plutselig kom tre vektere ut av en Falken-bil. Det ble basketak og jeg ble kasta i bakken. Den ene vekteren låste armene mine hardt bak på ryggen og vridde dem så det svidde i den ene skulderen. Etter å ha ligget på bakken en stund, spurte jeg om å få ta meg en røyk. Vekteren sa det var greit, men da jeg reiste meg for å få lighteren opp av lomma, dytta han meg ned igjen. Jeg ble liggende på magen, i en slags omvendt bro, med beina og armene festet midt på ryggen. Vekteren satte seg på ryggen min og ble sittende i nesten en time før politiet kom. Samtidig fortsatte han å vri armene mine mens de var bak på ryggen. Det gjorde jævlig vondt. Så vondt at jeg skreik, forteller Fredrik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer