Vel blåst for enka

Når drømmehuset er belånt til langt over pipa, er det lite annet å gjøre for en ærverdig landsens enke enn å livnære seg ved marihuanadyrking.

Nesten så enkelt, men ikke helt, er det for Grace (Brenda Blethyn) i Nigel Coles sjarmerende komedie. Cole er ikke akkurat politisk korrekt, der han lystent tar et oppgjør med dem som heller ser oss ta en god, gammeldags fyll enn å blåse oss høye på en benk i hagen.

Nå kan jo ikke alle beruse seg i så idylliske omgivelser som her, et sant paradis av velkjent engelsk filmmerke i en Cornwall-landsby stuvende fullt av hvite hus, brustein, blomster og blonder. Alle kjenner alle, hjelper hverandre og skjenker te fortere enn du får sagt «kopp». Den som vet om et slikt sted - vennligst send en mail.

Derfor tar alle del i Graces ulykke, når den avdøde ektemannen avsløres som den sleipingen han var. Hjemmet må reddes. Redningen kommer fra gartneren (Craig Ferguson), som trenger en dame med grønne fingrer til å ta hånd om de oppløftende plantene.

«Saving Grace» er mest av alt jovialt hyggelig, den kaller på humring mer enn gapskratt, Blethyn kan smelte et isfjell, og snurrig elskverdighet står i kø. Dermed blir det også litt tannløst i et til tider lettvint manus.

Filmens frilynte omgang med marihuana kan sikkert fortsatt ergre enkelte. Men «Saving Grace» er langt fra et tungt argument for styrking av narkotikapolitiet.

HØY: </B>Brenda Blethyn og Craig Ferguson tar seg en blås.