Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vel overstått

ETTER JULA: Nå har nordmenn drukket jul for denne gangen også, takk og pris for at denne gledens høytid snart er over, slik at sårene kan få leges. Vi bor i et land hvor vi er fri til å være så egoistiske vi bare vil. For ei tid tilbake var jeg på et kort besøk i et ufritt land, Iran, beliggende i selveste ondskapens akse, ifølge frihetselskere. Sikkert et forferdelig sted å bo. De hadde så rare søndager eller helligdager der. Mens norske byer og samfunn ligger utdødd på slike morgener, vrimlet det av barnefamilier i parkene, hvor de dro på utflukt med mat og drikke, far og mor var fullt kapable til å kjøre bil i byer med den tetteste og voldsomste trafikk en kan tenke seg.

SÅ TILBAKEi Norge, frihetens paradis, en søndag morgen: Knuste flasker og spyklyser utenfor restaurantene, en stillhet som etter en naturkatastrofe, bortsett fra et brøl langt borte fra: En fyllesjuk far som ber de fordømte ungene holde kjeft. Også denne gangen har foreldre fått besøk av unger som skulle ønske de aldri var kommet hjem til jul. Slik er det å bo i verdens beste land. Vel overstått, alle som vet å balansere vår uerstattelige frihet: Vel overstått!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling