Vel overstått

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ETTER JULA: Nå har nordmenn drukket jul for denne gangen også, takk og pris for at denne gledens høytid snart er over, slik at sårene kan få leges. Vi bor i et land hvor vi er fri til å være så egoistiske vi bare vil. For ei tid tilbake var jeg på et kort besøk i et ufritt land, Iran, beliggende i selveste ondskapens akse, ifølge frihetselskere. Sikkert et forferdelig sted å bo. De hadde så rare søndager eller helligdager der. Mens norske byer og samfunn ligger utdødd på slike morgener, vrimlet det av barnefamilier i parkene, hvor de dro på utflukt med mat og drikke, far og mor var fullt kapable til å kjøre bil i byer med den tetteste og voldsomste trafikk en kan tenke seg.

SÅ TILBAKEi Norge, frihetens paradis, en søndag morgen: Knuste flasker og spyklyser utenfor restaurantene, en stillhet som etter en naturkatastrofe, bortsett fra et brøl langt borte fra: En fyllesjuk far som ber de fordømte ungene holde kjeft. Også denne gangen har foreldre fått besøk av unger som skulle ønske de aldri var kommet hjem til jul. Slik er det å bo i verdens beste land. Vel overstått, alle som vet å balansere vår uerstattelige frihet: Vel overstått!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer