Veldedig flinke gutter

EGERTORGET (Dagbladet): Dobbel dosering Julemusikanter i går ettermiddag. Først skapte Vestlandsfanden uhyggelig hygge, før Ole Paus og Jonas Fjeld tonet det hele ned i det rustflotte tegn. Resultat: 22 524 kroner.

Vestlandsfandens ypperste fanden heter fortsatt Reidar Brendeland. Og han veit akkurat hvordan han skal varme folk som står med sno i ettermiddagshåret.

Reidar ber bare bandet tråkke til med «Ruteknuser'n», og følger opp med saftige viser kledd i irske folkrocktoner. Folk med shopping i blikket blir i stemning av sånt. Ja, de lar mange kroner komme i armeens svarte gryte og ikke via en strek-kode i nærheten.

Blåfrossen

Byrått og kjølig var det likevel for den godeste Vestlandsfanden, men den gamle hedersgitarist Freddy Lindquist viste at har du først spelt blues, så gjør du fint også med blåfrosne fingrer. Plommene i Hardanger koste seg i hvert fall.

Tweedkos var det også da de to rustne herrene fra Østlandsfanden, Ole Paus og Jonas Fjeld, rettet blikket mot himmelen og inviterte til «Engler i snøen». Eller sneen , som Paus synger.

Gullgutter

- Gi til armeen, gitarkassen står der ikke for moro skyld. Gi det du har råd til, har du ikke råd, så hygg deg, sa Paus, mens Fjeld hadde den stilfulle capsen bak fram. Popstjerner har gjerne det når de inviterer på cruise nedover «Den svarte elva». Det var svært nok... for folk.

En tanke annerledes storhet ble ble også da duoen fikk hver sin gullplate for 25000 solgte album. Gullplater Paus & Fjeld auksjonerte bort der og da, til inntekt for Julemusikantene.

Og lurer du på om den humane Mammon fikk solgt platene? Vi er da ikke helt tapt bak et sakristi: 1000 gullpenger fikk vi pr. stykk. «Rust never sleeps», og i dag er det veldedig bra om du stikker innom Egertorget klokka 14.00 (e.Kr.). Hoel og Albrigtsen skal nemlig synge Nordlandsnetter baklengs kledd i finsk tettsittende tangorytmedrakt.

<B>ØSTLANDSFANDEN:</B> Jonas Fjeld og Ole Paus viste at ti herrer i sin klart beste alder fortsatt kan gjøre god nytte med sin visekunst. I går spilte de, og sang litt også, til inntekt for Frelsesarmeen.
<B>Julemusikant Ole Paus</B>