Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Veldig ålreit

Først akustisk, så fullt trøkk. I duskregn som føltes kaldere enn is, spilte julemusikantene Odd og The Respatexans dobbeltkonsert i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har aldri spilt julekonsert i så fint vær før, sa veteranene i The Respatexans kjekt før start. Også Odd skrøyt av at han hadde spilt under verre forhold. Men det var vått og surt på Egertorget i går ettermiddag, og de fleste hadde nok med å skynde seg hjem og inn.

Saken viktigst

- Jeg håper dere gir så det svir, sa Odd fra scenen. Popgutten åpnet dobbeltkonserten med en akustisk minikonsert, og til tross for kulda samlet bandene inn over 13000 kroner i Frelsesarmeens svarte gryte.

- Jeg regner det å hjelpe Frelsesarmeen som en del av pensjonsordningen min, smiler Odd Nordheim. Sted: Egertorget, OsloPublikum: Ca. 250I den svarte gryte: 13243,50 kroner og en plastpose med div. utenlandsk valuta.Stafetten: Arcus Gruppen utfordret Vinmonopolet ved Jan Egil Aase, som gir 10000 kroner og gir stafettpinnen videre til Norsk Tipping . Flere vil støtte Frelsesarmeen: Johs Bjerke Rekvisita ved Tim Gulbrandsen gir 10000 og oppfordrer Auto Grip ved Egil Stenshagen.Til sammen: Tre konserter og giverstafetten har så langt gitt 135193 til Frelsesarmeen.Info: Anders Grønneberg, Dagbladet: Tlf. 22310717 eller 90611091. E-post: [email protected]Bankgiro: Vil du støtte Frelsesarmeen, bruk bankkonto 1645.01.46157.Neste konserter: Fredag 7. desember kl. 16:00: Anne Grete Preus m/band og overraskelser. Lørdag 8. desember kl. 12:00: Vidar Busk og Crowtown .

- Dette er virkelig en sak jeg står inne for. Det kunne vært mye, mye kaldere og jeg hadde spilt likevel, fortsetter han. Likevel var Odd ikke helt fornøyd med sin egen innsats:

- Det kunne vært noen prosent bedre, men siden jeg ikke hørte meg selv skikkelig, får jeg være fornøyd. Uansett er jo saken viktigst.

Utrolig hva som går

- Hardt, kaldt og veldig ålreit, oppsummerer vokalisten da The Respatexans pakker sammen.

- Det gikk overraskende bra. Til og med elgitarene var tilsynelatende uberørt av været. Det er utrolig hva som går, sier en fornøyd Respatexans-vokalist Aslag Haugen.

The Respatexans, med Hellbillies-brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen i spissen, har alle vært julemusikanter før med andre band. De sier at kaffe og kaker er det som lokker mest, og at det er umulig å si nei når Frelsesarmeen spør.

- Hvordan er det å spille når folk skynder seg forbi?

- Ha-ha, jeg så en som holdt fingrene i ørene. Når vi er gatemusikanter har jo ikke folk betalt for konserten. Men litt musikk må de jo tåle, sier Aslag Haugen.

GATEVETERANER: Gutta i The Respatexans, med Hellbillies-brødrene Aslag Haugen og Lars Håvard Haugen i spissen, har alle vært julemusikanter flere ganger før.Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
Hele Norges coronakart