- Veldig god åpning for «Fifty Shades of Grey»

Men ingen ny rekord.

(Dagbladet): Fredag 13. februar hadde storfilmen «Fifty Shades of Grey» premiere på Norges kinoer.

I skrivende stund har 141 357 sett filmen, og den ligger dermed på førsteplass på kinotoppen. Tallene dekker hele landet, og vil stige noe i løpet av dagen, forteller kommunikasjonssjef i Film og kino, Birgitte Langballe til Dagbladet.

- Det er en veldig god åpning, men ingen ny rekord, sier hun.

Det gjør filmen til den mest sette filmen fra 2015 til nå. I tillegg er det den største internasjonale åpningen i år, ifølge Deadine.com. I hele 55 land ligger den på toppen av kinolistene.

Gjør det bra Ifølge Variety slo filmen alle rekorder for valentinshelgen, og solgte for over 81 millioner dollar på tredagersperioden fra fredag til og med søndag. Forrige rekord for samme helg var på litt over 56 millioner dollar, da den romantiske komedien «Valentine's Day» hadde premiere i 2010.

Langballe forteller til Dagbladet at rekordholderen for beste kinoåpning er «Harry Potter og ildbegeret» med over 200 000 besøkende i åpningshelgen. «Fifty Shades of Grey» gjør det likevel bra, sammenlignet med andre filmer.

- Ser vi på listen for premierehelger tilbake til 2003, vil den nok komme inn blant de 15 beste åpningshelgene, sier hun.

Ble inspirert Allerede torsdag hadde filmen førpremiere og flere norske kjendiser hadde tatt turen. Ikke alle var like begeistra. Blant andre blogger Kristin Gjelsvik, og artist Alexandra Joner ga filmen treer, og var skuffet over kleine scener og lite sex.

- Jeg hadde likt og sett mer faktisk, og den kunne godt vært litt mer detaljert, sa Gjelsvik til Dagbladet etter premieren.

Hun innrømmet imidlertid at hun var svært inspirert.

- Jeg synes det er en viktig i film, og jeg tror den kan være til inspirasjon til mange sexliv der ute.

Filmen fikk en lunken mottakelse av anmeldere verden over. Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad ga filmen en treer, og mente at dersom folk synes det er kleint å se mye nakenhet på kino, er det ikke en film for dem.