Veldig snill kunstner

En diskusjon om forskjellen mellom det offentlige og private, og avsender og mottaker.

OnklPs suksess med "styggen på ryggen" handler ikke bare om at han er privat, men også at teksten rører ved noe i oss, mener Audun Molde.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OnklPs suksess med "styggen på ryggen" handler ikke bare om at han er privat, men også at teksten rører ved noe i oss, mener Audun Molde. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets kulturredaktør hevder at avisa er sterkt opptatt av kunst og kvalitet. Det er betryggende.

Desken har formidlet dette fint gjennom følgende overskrift om Susanne Sundfør: «Jeg er en veldig snill kjæreste». Jeg har fått masse spennende og god respons fra artister og bransjekolleger denne uka på mitt innlegg på ballade.no. Jeg tar ikke opp en for/mot-debatt, men prøver å beskrive og reflektere over en virkelighet de fleste kjenner godt.

Om folk er enige med meg, eller tror på det som står i Dagbladet, er ikke så farlig, så lenge folk tenker selv.  Knut Schreiner, en musiker og debattant jeg har stor sans for, kommenterte at mange artister ikke har nok medietrening og rett og slett ikke evner å snakke godt og interessant om sin egen musikk.

Jeg tror han har et poeng: Vi i bransjen kan sikkert bli flinkere til å gi journalister spennende historier og kommunisere det vi driver med. Ralph Murphy, som flere ganger har gjort workshops med norske artister på by:Larm, skriver i sin bok «Murphy?s Law of Songwriting» om å skrive sanger for lytteren, ikke bare for seg selv. Når musikken berører oss som lyttere, opplever vi den relevant. En sterk sang lever ofte mye lenger enn en kjendis-historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer