DEBATT

Debatt: Velferd

Velferdsmiks er ikke et velferdstriks

Eierskap som premiss for hvem som skal delta i velferdsmiksen egner seg dårlig som måleparameter for å oppnå gode resultater for samfunnet, brukere og pasienter.

FLERE ELDRE: Det vil bli en kraftig økning i andelen eldre i samfunnet og aldersbæreevnen vil endres slik at det blir færre yrkesaktive bak hver pensjonist, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB scanpix
FLERE ELDRE: Det vil bli en kraftig økning i andelen eldre i samfunnet og aldersbæreevnen vil endres slik at det blir færre yrkesaktive bak hver pensjonist, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Roman Linneberg Eliassen fra Manifest har lest utvalgsrapporten «Morgendagens omsorgsutfordringer – behov for en velferdsmiks», og konstaterer at det er et partisk propagandaskrift for de private velferdsaktørene.

La meg slå fast, på vegne av hele utvalget, at det er helt feil. Vi har hatt full faglig frihet i våre vurderinger, og vi har stått fritt i å trekke våre egne konklusjoner.

Utvalgsrapporten viser forutsetningene og rammebetingelsene for hva det er mulig å få til på tvers av ulike grunnsyn også i et så politisk ladet område som omsorgspolitikken. Utvalget har søkt etter enighetspunkter og dermed prøvd å gi innspill til politikere som ønsker pragmatiske løsninger for å løse framtidens omsorgsutfordringer.

Eliassen argumenterer med at det ikke vil være et problem å finansiere velferdstjenestene i fremtiden, og at konsekvensene av eldrebølgen er overdrevet. Det er et optimistisk utgangspunkt.

Her vil jeg kort bemerke at utvalget ikke har gjort egne utredninger når det gjelder utfordringsbildet. Vi har basert oss på kjente vurderinger fra SSB, perspektivmeldingen, KS og de siste stortingsmeldingene om temaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer