DEBATT

Debatt: Profitt i velferden

Velferdsprofitørene er landets feigeste forretningsfolk

Har dere ikke en bedre forretningsidé enn å berike dere på skattefinansierte barnehager?

KOMMERSIELLE: Rødt-leder Bjørnar Moxnes (t.v.) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil hindre kommersielle selskaper å drive barnehager.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KOMMERSIELLE: Rødt-leder Bjørnar Moxnes (t.v.) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil hindre kommersielle selskaper å drive barnehager. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nå som vi har stanset velferdsprofitørene innen barnehagesektoren i landets største by, er nok en del investorer og forretningsfolk misfornøyd. Kanskje særlig Private Barnehagers Landsforbund, som jobber for kommersielt motiverte selskaper. Jeg vil gi dem et råd:

Hva med å finne noe bedre å gjøre?

Kan dere ikke komme opp med noe bedre enn å berike dere på barnehager som er 100 prosent skattefinansiert og foreldrebetalt? Dette er ikke næringsvirksomhet, men parasittvirksomhet.

Vi trenger jo ikke velferdsprofitører for å drive gode barnehager, det klarer kommunene og ideelle aktører helt fint selv. Den store forskjellen er at alle pengene kommer barna til gode, i stedet for å fylle opp kontoene til folk som Kristian og Roger Adolfsen.

Så kjære velferdsprofitører, kan dere ikke heller komme opp med noe nytt og innovativt i stedet for å ta penger fra velferdstjenestene våre?

Det virker som dagens kapitalister er lite interessert i å skape noe nytt. Det er olje og gass, eiendom og nå velferdstjenester som gjelder. Hvor ble det av skapertrangen?

Man tar seg nesten i å savne de gamle kapitalistene. Misforstå meg rett: Det var ingenting demokratisk over dem. Men de hadde i det minste mot til å satse på nye forretningsideer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer