Velferdssamfunnets skamplett

Vi må bryte den onde sirkelen barnevernet har kommet inn i.

FORSINKET: «Barne- og likestillingsdepartementet har hatt fem statsråder på under sju år, og etter mange år med evalueringer og utredninger er frykten stor for at nok en statsråd vil fortsette i samme sporet og forsinke den viktige barnevernsreformen enda mer,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Solveig Lobben
FORSINKET: «Barne- og likestillingsdepartementet har hatt fem statsråder på under sju år, og etter mange år med evalueringer og utredninger er frykten stor for at nok en statsråd vil fortsette i samme sporet og forsinke den viktige barnevernsreformen enda mer,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Solveig Lobben Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å ta et barn fra foreldrene fordi det offentlige skal gjøre det bedre er en stor forpliktelse. I dag må vi innrømme at vi er langt fra å innfri. Barn som får hjelp av barnevernet trenger omsorg og de fortjener politikere som tør å peke på det som ikke fungerer og har vilje til å handle.

Siren Henschien etterlyser i Dagbladet 19. mars, med rette, det politiske ansvaret for barna som blir kasteballer i det offentliges omsorg. Barne- og likestillingsdepartementet har hatt fem statsråder på under sju år, og etter mange år med evalueringer og utredninger er frykten stor for at nok en statsråd vil fortsette i samme sporet og forsinke den viktige barnevernsreformen enda mer. Regjeringen må derfor sette stortingsproposisjonen om barnevernet øverst på dagsorden.

Høyre har i Stortinget gjentatte ganger foreslått å styrke barnevernet og vi har en rekke strakstiltak som kan bedre barnas hverdag. Barnas stemme må høres. Høyre foreslår derfor en lavterskel klageordning som styrker de unges rettssikkerhet. Fordi mange ikke får det tilsynet de trenger, har vi også foreslått endringer i tilsynsordningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer