Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Velfortjent sommervinner

Eagle-Eye Cherry har låtene og stemningene til å bli en sommervinner for mange. Og fortjener det også.

Halvt svenske Eagle-Eye Cherry fikk verdensomspennende suksess med sitt debutalbum. Oppfølgeren heter «Living In the Present Future», en plate som viser at Cherry ene og alene som låtskriver kan sikre seg en lang og god karriere. «Promises Made» er allerede en soleklar kandidat til årets sommerlåt med sin voggende, nesten Cornelis Vreeswijk-visestemning.

Det er så fint, atte, med kassegitar og smakfullt arrangerte strykere og en tekst som er akkurat passe bittersøt.

Cherry lager poplåter på uanstrengt og lekent vis. Dunkle bluesrøtter og lys av soul strømmer gjennom et organisk lydbilde og et låtmateriale som har både alvor, humør, snert og udiskutabel teft over seg. Eagle-Eye kan tas for sin manglende evne til å utfordre og overraske, men som en varm, låtsentrert plate er Present Future langt over middels behagende og sjarmerende. Cherry har denne slentrende, tilsynelatende tilbakelente tilnærmingen til musikken. Små lettsindige poplåter med striper av blått blir til ganske så smakfull sommermusikk. Ekstra deilig her er duetten med søster Neneh i «Long Way Around», i stemning den reineste oppfordring til å legge armen kjærlig rundt balkonglivet og tusle-danse go'fornøyd og solrusa ut i mai, juni, juli og august.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling