DEBATT

Velg klimaambisiøs sjef

Statoils nye sjef bør se de store linjene.

OMSTILLING: En ny Statoil-sjef bør vri selskapet mot fornybar energi, mener Natur og Ungdom.   Foto: Marit Hommedal / Scanpix
OMSTILLING: En ny Statoil-sjef bør vri selskapet mot fornybar energi, mener Natur og Ungdom. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kom nyheten om at Statoils mangeårige konsernsjef Helge Lund slutter i jobben. Han overtar nå lederstillingen i det internasjonale konsernet BG Group. Statoil har midlertidig ansatt Eldar Sætre i sjefsrollen, men han ønsker ikke stillingen fast. Derfor ser de nå etter en ny konsernsjef.

Statoil har nå sjansen til å velge en konsernsjef som tar klima på alvor, og som har ambisjoner om å omstille selskapet til å være ledende på fornybar energi. I dag er Statoil en pådriver for full fart i oljeutvinningen i Norge - det selskapet tjener penger på.

De har i tidligere vurderinger lagt til grunn en global oppvarming på 4 grader, som er nivået vi når hvis vi fortsetter som i dag. Et «business as usual» -scenario er altså målet Statoil går etter, for at de skal få hentet opp all olje som er lønnsom.

Helge Lund blir nevnt som en dyktig og stabil leder for Statoil. Det er mulig, men han var også en konsernsjef som på ingen måte tok klima på alvor. Selv om han snakket mye om at norsk olje er miljøvennlig virket det aldri som om han innså at olje aldri kan bli bærekraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer