KOMMENTARER

Taktskifte i siste meningsmåling for Dagbladet:

Velgerne løfter Siv

FrP og Ap tjener mest på regjeringskrisa. Spørsmålet er om Siv Jensen kan holde på, og utvikle, det løftet partiet nå har fått. Forholdet til Høyre er ikke enkelt.

PÅ VEI OPP: Siv Jensen (Frp) gjør det skarpt på Dagbladets siste meningsmåling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ VEI OPP: Siv Jensen (Frp) gjør det skarpt på Dagbladets siste meningsmåling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

En ny måling bekrefter at bruddet med regjeringen har satt fart i FrP. Siv Jensen kan notere en fremgang på 4.4 prosentpoeng til 15.7 prosent. Til sammen viser tallene at det kan gå mot en normalisering av partienes oppslutning.

Siv Jensen og FrP har fått en rask og raus gavepakke bare dager etter at partiet sa farvel til Erna Solberg, Venstre og KrF. Velgerne belønner partiet med en betydelig fremgang på Ipsos politiske barometer for januar 2020. 15.7 prosent er partiets sterkeste måling siden april 2018. Siv henter tilbake tidligere FrP-velgere i andre partier, og blant den store gruppa som har satt seg på gjerdet.

Selve beslutningen om å forlate regjeringen – ofte kalt Frexit – høster applaus både innad i partiet og blant velgerne generelt. 84 prosent av målingens FrP-velgere mener at det ut fra FrPs ståsted var riktig å trekke seg fra regjeringen. Samlet sett er det 56 prosent av befolkningen som mener dette var riktig, mot 14 prosent som mener det var uriktig. Senterpartivelgerne er blant dem som er mest begeistret for Frexit.

Siv Jensen har altså skapt en ny åpning og en ny mulighet for FrP. Men det er ikke gitt at denne raketten vil lyse like sterkt og holde seg på himmelen veldig lenge. I de nærmeste månedene vil FrP selvsagt markere seg som et selvstendig og sterkt opposisjonsparti. Granavolden-plattformen er kastet i søpla. Nå gjelder bare partiprogrammet. Eller er det ikke så enkelt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer