Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Ny podkast: Krisemåling og abortkamp

Velgerne vender tommelen ned for Ernas historiske triumf

Kjell Ingolf Ropstad har satt sinnene i kok, men høyresida vil heller diskutere takt og tone i debatten.

KONTROVERSIELT: Her protesterer Sigrid Bonde Tusvik sammen med 30 andre kvinner mot regjeringen i «Handmaids Tale»-utkledning foran Slottsplassen i det statsminister Erna Solberg presenterer sin utvidede regjering etter ekstraordinært statsråd på Slottet tirsdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KONTROVERSIELT: Her protesterer Sigrid Bonde Tusvik sammen med 30 andre kvinner mot regjeringen i «Handmaids Tale»-utkledning foran Slottsplassen i det statsminister Erna Solberg presenterer sin utvidede regjering etter ekstraordinært statsråd på Slottet tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Kommentar
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Erna Solberg kom ut på slottsplassen med sin utvidete regjering, ble hun ikke bare møtt med blomster og gratulasjoner. Der var også en gruppe demonstranter som hadde kledd seg ut i karakteristiske røde kostymer fra den populære Netflix-serien «The Handmaid´s tale», en dystopisk fortelling basert på Margaret Atwoods roman om et patriarkalsk samfunn.

I ukas podkast, «Siste med Marie Simonsen», snakker vi med Åshild Mathisen, tidligere sjefredaktør i Vårt Land og politisk rådgiver for blant andre Knut Arild Hareide. Hun forteller hvorfor Hareide forsvarer sin politiske nemesis med nebb og klør.

Velgerne deres er heller ikke begeistret, viser en blodfersk meningsmåling for Dagbladet. Årets første måling som er tatt opp etter at regjeringsplattformen var klar, er en katastrofemåling for de to sentrumspartiene, Venstre og KrF, som begge er nede på historisk lave nivå.

John Olav Egeland trekker overraskende historiske paralleller når han snakker om sentrums fall i norsk politikk. Og vi spør om Erna Solberg egentlig bryr seg om KrFs vanskjebne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!