Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Velgjøreren Fran

Travis-vokalist Fran Healy gleder seg til søndag. Da skal han være med på nye Band Aid sammen med kremen av britiske artister.

-  Nå tror jeg ikke at bevisstheten rundt det som skjer i Afrika er enorm blant britiske artister, men alle stiller opp når Bob Geldof spør dem. Respekten for ham er enorm. Dessuten er det en veldig bra låt, mener Fran Healy (31).

   Derfor bærer det sporenstreks hjem til London etter å ha spilt «Walking In The Sun» på TV 2s «Senkveld» i dag.

   Søndag skal han delta på nyinnspillingen av juleklassikeren «Do They Know It's Christmas?» med Band Aid, sammen med blant andre Coldplay, Paul McCartney, Dido og Keane. Inntektene skal gå til sultofre i Darfur.

-  Det er på tide at vår generasjon gjør noe, insisterer han.

Første steget på veien

Fran Healy håper Band Aid kan øke presset på vestlige stormakter om å slette u-landsgjelda, men tror ikke det vil skje. Men mannen i gata kan gjøre sitt.

-  Jeg synes alle burde gi en prosent av inntekten sin til veldedighetsarbeid. Vi har så store skjevheter i dagens samfunn at det skal mye til for å rette det opp igjen.

Stinker

Fran har et liknende forhold til platebransjen. Da «12 Memories» ble lagt ut på nettet i fjor, oppfordret han fansen til å laste ned.

-  Med reutgivelser og remasterutgaver av album har bransjen lurt penger fra folk i mange år. Det stinker skikkelig. Det er på tide at forbrukerne slår tilbake, mener mannen som nå promoterer samleplata «Greatest Hits».

ENGASJERT NÅ: Fran Healy i Travis engasjerer seg for både u-hjelp og forbrukernes rett til å laste ned musikk. - Plateselskapene anmelder folk til politiet. Det er helt feil måte å reagere på, mener Fran.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media