«Velkommen ... Dere nordmenn lar dere vel heller ikke skremme av været.»

Cherie Booth Blair (46) tok imot med åpne armer da Dagbladet kom på besøk. Britenes førstedame fortalte oss blant annet at Downing Street nummer 10 alltid vil være et spesielt hjem - av rent personlige grunner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): Cherie Booth Blair er en travel firebarnsmor som nyter stor suksess i sin juristkarriere. Hun er også ektemannens viktigste støttespiller. Cherie Booth er juristen og Cherie Blair er statsministerfruen. Statsministeren har ved flere anledninger uttrykt at det er Cherie som er selveste klippen i hans tilværelse. - Jeg tar meg ganske ofte tid til å være vertinne ved slike anledninger som dette, forteller hun til Dagbladet. Med tørre svale hender og et brunt blikk som møter vårt direkte hilser hun oss velkommen.

DET ER IMIDLERTID helt spesielle omstendigheter som gjør at vi er invitert til statsministerboligen.

Anledningen er de voldsomme konsekvensene britene nå erfarer at munn- og klovsykeepidemien bringer med seg. Etter ni uker har bilder av brennende dyr og ei delvis avstengt landsbygd skremt vettet av turistene.

I ankomstrommet blir vi møtt av vennlige vakter som sørger for at vi legger fra oss både mobiltelefoner og kamera før vi vandrer opp trappa der landets tidligere statsministere pryder de gule veggene. Vi føres gjennom Terrakottarommet og videre inn i det lyse, vakre Søylerommet. Der serveres te i hvitt porselen og småkaker slik bare britene kan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer