DEBATT

Debatt: Barnehager

Velkommen etter, Høyre!

Høyre foreslår «nye» tiltak i barnehagesektoren. Problemet er bare at dette ikke er nye tiltak – det er tiltak som det rødgrønne byrådet allerede gjennomfører i dag.

IKKE NAIVE: I en sektor som blir stadig mer kommersialisert og dominert av store, internasjonale selskaper som ser gode muligheter for lukrative investeringer, skulle det bare mangle at kommunen driver tilsyn med hva pengene faktisk går til. Noe annet er naivt, skriver Inga Marte Thorkildsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
IKKE NAIVE: I en sektor som blir stadig mer kommersialisert og dominert av store, internasjonale selskaper som ser gode muligheter for lukrative investeringer, skulle det bare mangle at kommunen driver tilsyn med hva pengene faktisk går til. Noe annet er naivt, skriver Inga Marte Thorkildsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Høyres Nicolai Øyen Langfeldt bommer helt i sin kritikk av byrådets barnehagepolitikk i Dagbladet 2. mai.

Da byrådet overtok makten fra Høyre i 2015, hadde Oslo landets laveste barnehagedekning, både målt etter fylke og storby. Under halvparten av de ansatte i de kommunale barnehagene hadde relevant utdanning og under en tredjedel hadde barnehagelærerutdanning.

Dette har byrådet tatt tak i. I løpet av 2019 kommer vi i mål med å etablere 3000 flere barnehageplasser slik vi lovet før valget i 2015. Vi har fastsatt mål om 50 prosent barnehagelærere og 25 prosent fagarbeidere i barnehagene og er godt i gang med opptrappingen. Det har blant annet vært en økning i antall barne- og ungdomsarbeidere på 32 prosent siden 2015.

Hva gjorde Høyre? Jo, de sa opp bemanningsavtalen som Oslo hadde hatt siden 80-tallet. I årevis kuttet de kraftig i bydelsøkonomien, noe som gikk hardt ut over barnehagene. De påla alle ansatte å bruke kartleggingsverktøyet TRAS på alle barn, til titalls millioner kroner og mye frustrasjon fra dyktige fagfolk. De konkurranseutsatte barnehager til store protester fra foreldre og ansatte. De vedtok at alle nye barnehageplasser skulle bygges ut i privat regi, noe som førte til at områder med lavest barnehagedekning ble forsømt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer