Velkommen framtid, med mennesker og roboter side om side

Men, ikke alle vil lykkes med digitaliseringen.

VÅR FELLES FRAMTID: Tunge løft, støy og gift kan overlates til roboter i framtida. Foto: NTB Scanpix
VÅR FELLES FRAMTID: Tunge løft, støy og gift kan overlates til roboter i framtida. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Teknologien er kommet for å bli, og vi trenger den. Teknologisk utvikling kan gi oss svært mange muligheter i framtida, både i form av å frigjøre ressurser, effektivisere offentlige tjenester og gjøre arbeidslivet tryggere. Tunge løft, støy og gift kan overlates til roboter.

Arbeidskraften kan brukes mer produktivt. Vi er dessuten nødt til å lykkes med teknologisk omstilling skal vi løse framtidas velferdsoppgaver, og sikre arbeidsplasser og eksport. Men selv om teknologien løser mange utfordringer, skaper den også nye – for eksempel hvem som får jobb og hvem som tjener på effektiviseringen. Hvis vi ikke sørger for at både gevinstene og kostnadene ved omstillingen vi står i fordeles rettferdig, kan vi også se langt etter mulighetene. Da kan mye verdifull teknologisk endring i stedet gå sakte eller stoppe opp.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer