DEBATT

Coronaviruset:

Velkommen igjen! Forhåpentligvis

Jeg og alle andre i reiselivet er med på en nasjonal dugnad. Seks av ti frykter konkurs.

KLARER VI DETTE: Da kan vi igjen irritere oss over støyende gjester på nabobordet, andre gjesters søling av øl på sommerklærne våre, og en omelett som lar vente på seg.
 Foto: Robert S. Eik/Dagbladet
KLARER VI DETTE: Da kan vi igjen irritere oss over støyende gjester på nabobordet, andre gjesters søling av øl på sommerklærne våre, og en omelett som lar vente på seg. Foto: Robert S. Eik/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg savner byen min slik jeg elsker å oppleve den. Jeg savner et støyende nabobord med en vennegjeng som ikke har sett hverandre på en stund. Jeg savner å vente litt på en deilig omelett, fordi det er så mange andre som har lyst på omelett den dagen. Jeg savner at noen skumper borti meg med en øl på en stappfull uteservering. Og jeg savner et yrende liv av turister fra hele verden i Frognerparken og på Rådhusplassen.

Jeg og alle andre i reiselivet er med på en nasjonal dugnad. En dugnad som støtter opp om tiltakene for å begrense smitte, beskytte utsatte grupper og sørge for nødvendig kapasitet i helsevesenet. Dugnaden er viktig, men har store konsekvenser. Byen jeg elsker er i praksis stengt. Restauranter, hoteller, barer og kafeer har lukket dørene og permittert sine ansatte.

NHO Reiselivs undersøkelse blant medlemsbedriftene viser at seks av ti reiselivsbedrifter frykter konkurs. Altså, seks av dine og mine ti favorittsteder vil kanskje ikke være der når livet vender tilbake til normalen. Situasjonen forverrer seg raskt. Hele 72 prosent av serveringsstedene svarer at de har problemer med å betale regningene som forfaller snart. Da har de snart ikke noe valg. Siste omelett kan allerede være servert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer