På Høgskolen  i Oslo og Akershus kan du, fram til 20.februar, få med deg utstillingen "Hurra for Ytringsfriheten"
Foto: SCANPIX


 REQUESTS
På Høgskolen i Oslo og Akershus kan du, fram til 20.februar, få med deg utstillingen "Hurra for Ytringsfriheten" Foto: SCANPIX REQUESTSVis mer

Velkommen til åpen utstilling!

Med bilder som ikke bare har til formål å støte noen.

Meninger

Fram til 20. februar viser Biblioteket Pilestredet 48 utstillingen «HURRA FOR YTRINGSFRIHETEN». Vi håper at flest mulig vil komme og se utstillingen, som er åpen fra åtte til fire.

Utstillingen viser karikaturer av norske og utenlandske karikaturtegnere, og fokuserer på karikaturenes politiske rolle. På HiOA utdanner vi blant annet bibliotekarer og journalister. Vi vil stille oss solidarisk med våre mange studenter og ansatte fra land der ytringsfriheten blir krenka.

Da utstillingen ble vist i Stavanger rett etter Charlie Hebdo-massakren, var det bevæpna politi til stede. HiOA har også gjort grundige sikkerhetsvurderinger. Konklusjonen på den var blant annet at utstillingen burde ha et visst tilsyn. Om kvelden er biblioteket åpent i 2,5 time etter at bibliotekarene har gått hjem, da betjenes hele biblioteket av en student. Derfor mente vi det var riktig å ha utstillingen i et rom som kunne låses om kvelden. Hvis man kommer til utstillingen ser man at det faktisk er kortere vei til utstillingslokalet nå, enn der den opprinnelig var tenkt i det åpne rommet. Dette er ingen utstilling som vi ønsker å gjemme bort!

Vi får kritikk fordi vi på forhånd ba om råd, også om vurdering av utstillingens innhold. Ingen vil kritisere en redaktør for å ha vurdert - og eventuelt bedt om råd - til å vurdere innhold som han skal publisere. Ja, vi har bedt om råd om det her var bilder som noen kunne bli støtt av. Kanskje vil noen finne tegninger de blir provosert av i utstillingen. Det er jo meninga med karikaturer å sette politiske poeng på spissen, men vi vil ikke - på en høgskole - stille ut bilder som bare har til formål å støte noen. Vår vurdering gjør at utstillingen nå vises i sin helhet!