Velkommen til Armadillo

DOKUMENTAR: Krigen i Afghanistan er forsvunnet i en tåke av løgner. Filmen Armadillo blir et jordskjelv i den danske nasjonens selvforståelse.

AVSLØRENDE: I dokumentaren Armadillo ser vi danske soldater skryte av drapene de nettopp har begått i Afghanistan. De er desillusjonert, ikke bare på grunn av egne tap, men like mye over fiendens usynlighet, skriver Carsten Jensen. Foto fra filmen: Lars Skree
AVSLØRENDE: I dokumentaren Armadillo ser vi danske soldater skryte av drapene de nettopp har begått i Afghanistan. De er desillusjonert, ikke bare på grunn av egne tap, men like mye over fiendens usynlighet, skriver Carsten Jensen. Foto fra filmen: Lars Skree Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| CHRISTOFFER GULDBRANDSEN brøt med god takt og tone da han i dokumentarfilmen Den hemmelige krig fra 2006 fortalte historien om de afghanske fangene som ble utlevert til den amerikanske hæren av danskene, til tross for at de allierte åpenlyst hadde erklært at de ikke hadde til hensikt å overholde Geneve-konvensjonen. Flere medier gjorde det de kunne for å samarbeide med forsvarsdepartementets spindoktorer for å ta brodden av filmens anklage.

FIRE ÅR SENERE har dansk presse gjort lite for å korrigere sin oppfatning av krigen i Afghanistan. De fastholder sin absurde rosenrøde påstand om at Forsvarsministeriet, uvisst av hvilken grunn, har løpende utplassert 750 tungt bevæpnede pasifister i den afghanske Helmand-provinsen.Krigen i Afghanistan er ikke bare forsvunnet i en tåke av løgner med hjelp fra dansk presse, den er også svøpt i et utålelig hykleri som bare kan forklares med vår 150 år lange historie som pasifistisk, militant voldsfornektende nasjon.

Vi er konstitusjonelt ute av stand til å erkjenne hva det er en dansk soldat foretar seg når han avsikrer og retter våpenet mot et annet menneske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer