Velkommen til dommedagen.us

Vårt nye nettsted blir garantert en klikktaper.

GOODBYE, MOTHER EARTH: Dommedagen.us avholdt i går årsmøte på en hittil ukjent planet de er hilste hjem til moder Jord. De ønsket den samlede menneskeheten riktig god bedring. Foto: NTB Scanpix.
GOODBYE, MOTHER EARTH: Dommedagen.us avholdt i går årsmøte på en hittil ukjent planet de er hilste hjem til moder Jord. De ønsket den samlede menneskeheten riktig god bedring. Foto: NTB Scanpix.Vis mer
Meninger

20. januar: Velkommen til vår nye portal og klikktaper: Dommedagen. us. Her skriver vi som har tapt. Også de fra 1968-generasjonen som har tapt. Her er vår første leder som kanskje bli hånet på åpen gate av grisefestens venner:

Vi kan godt leve i vår egen boble med buttons mot all verdens urettferdighet før og nå og i all framtid. Vi kan godt re-lytte til taler fra Martin Luther King jr, høre Dylan, lese de store amerikanske forfatterne, se de riktige filmene, lytte til hardtslående satirikere.

Slå oss (ikke hardt fordi vi er i mot vold) på brystet at vi var mot invasjonen i Irak og Afghanistan og lytte til de som gikk i demonstrasjonstog mot Vietnamkrigen, høre mer Dylan, tilkalle Super Langbein, kalle oss politisk korrekte, og de andre kan kalle oss naive, venstrevridde, pasifister og fuckings liberalister, ja vi kan få merkelappene klistret på cordbuksene, på de slitte jakkeslagene og vi kan late som om at ting går over, men vi har tapt vi synger We shall overcome, some doomsday.

Verden har tapt, men så sier noen, ja, men vi må jo se hvordan det går? Hvordan det går? Det går så inn i granskauen rett til helvete,THE END. Vi som har tapt kan godt fortsette å slenge ut ironi og satire eller påpeke fakta og ta avstand, dessverre hjelper det ikke. Vi har tapt, og vi har tapt for den verste tosken, du husker han fra skolen? Ja, nettopp. Akkurat ham med gult hår.

Vår gamle og gode kollega, tidligere korrespondent i New York, mister Mentz Tor Amundsen, sa det for lenge siden at han hadde bodd i De Forenklede Stater. Han visste hva han snakket om, men at de skulle bli så forenklede, nei, det trodde verken han eller vi.

Men, vi re-fødte tapere må jo forsøke å reise oss. Fordi vedkommende som i dag blir innsatt som den 45. presidenten i USA kommer til å vise sitt folk og resten av denne skakkjørte elendigheten at han rett og slett er og blir en livsfarlig vits. Vi som har tapt drukner sorgene i simpel rødvin, ridderost og re-leser Jan Erik Vold: Det er håpløst og vi gir oss ikke. Deretter på Det Norske Teateret for å se «Kan nokon gripe inn» basert på eksemplariske Stein Torleif Bjellas univers fra planet Ål right.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.