Velkommen til Norge

Knut Nærums fem punkter for en robust flyktningepolitikk.

HJELP! Nordmenn ønsker å hjelpe, men da skal hjelpen utgjøre en forskjell. Vi kan ikke hjelpe de som bare trenger mer og mer hjelp i uoverskuelig framtid, skriver Knut Nærum. Illustrasjon: Flu Hartberg
HJELP! Nordmenn ønsker å hjelpe, men da skal hjelpen utgjøre en forskjell. Vi kan ikke hjelpe de som bare trenger mer og mer hjelp i uoverskuelig framtid, skriver Knut Nærum. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er for lettvint å kritisere Regjeringen. Den forsøker å gjøre det den har lovet. Den vil krympe Staten og gjøre det lettere å jobbe uten å ha fast jobb. Den har kuttet arveavgiften og fjernet en del begrensinger på lek og moro. Hvis man absolutt må refse noen for dette, får man refse velgerne som har stemt fram denne politikken. Nå får Regjeringen i tillegg kritikk for at den tar inn under tusen syriske flyktninger i år, og for at den vil håndplukke de flyktningene som lettest vil kunne integrere seg i Norge. Jeg støtter en slik flyktningepolitikk, og vil i tillegg gi Regjeringen et råd.

1) Det gir seg selv at Norge bør være forsiktig med å ta imot mennesker som har opplevd krig. Mange av dem er tungt traumatiserte og har store psykiske problemer. Uten solid oppfølging fra psykiatrisk helsepersonell vil de kunne gjøre skade på andre så vel som seg selv. Dessverre er norsk psykiatri allerede tungt belastet, og neppe i stand til å gi ytterligere pasienter den behandlingen de trenger. Derfor bør Norge ikke gi opphold til flyktninger som kommer fra områder hvor det er krig eller borgerkrig, eller fra failed states der væpnede grupper og røverbander herjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer