Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Velkommen til «Norwegian Mud»

Gjørme, gjørme, gjørme. Familien Jan Gunnar «Beatles» Røise. Og Ringo Starr.

FROGNERBADET (Dagbladet):  På torsdag åpnet Norwegian Wood for tjuende gang. Ringo Starr And His All Starr Band er et av årets store trekkplastre, og spilte til taktfast hodenikking i kveld.

- Thank you, thank you, Norwegian Wood, sa en strålende opplagt Starr, før han fortsatte med «I once had a girl, or should I say, she once had me» til stor jubel fra et fullt Frognerbad.

Familien «Beatles-Røise» En av dem som hadde tatt turen for å høre det tidligere Beatles-medlemmet med venner, var skuespiller Jan Gunnar Røise.

- Vi har snakka om Ringo et halvt år nå. Sønnen min på tre har for lengst fått trommestikker. Han er den egentlige Ringo, ihvertfall i våre øyne, sier Røise til Dagbladet.

DIGGER: Lukas Buan, Benjamin Wittemann og Ola Erlien sand meg da Ringo Starr spilte i kveld. Selv covrer de Beatles i bandet Les Young Beats.Foto: Nina Hansen / Dagbladet
EN FUKTIG KVELD: Kanskje Norwegian Wood burde døpes til Norwegian Mud i kveld?Foto, Nina Hansen / Dagbladet
SPILLER SELV: På mandag spiller Ida Jenshus under årets Norwegian Wood. I dag sto hun blant publikum og så på Ringo Starr med band.Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TUNG TRILLETUR: Edel Berglien møtte stor motstand da hun trillet lille Eirik på seks måneder i kveld. - Vi er familien som elsker gjørme, fleipet hun. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TJENER PÅ SØPPEL: Hedda Greni (10) og Ada Helgheim (10) brukte kvelden til å pante ølglass. - Vi har tjent ca. 300 kroner. De har vi brukt på popkorn og godteri. Vi er her for å høre på musikk og tjene penger, sier Hedda. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NÆRMEST FLYTENDE: Bungalowen står på bakken, men ser nærmest flytende ut i all gjørma.Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VÅT: Gjørme, gjørme, gjørme.Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PONCHO-TID: En solid regn-poncho var det eneste fornuftige å ha på seg i dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKODD FOR SOMMERTID: Disse skoene har sett bedre dager. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HOLDER KOKEN: Ringo Starr ble hyllet i Frognerbadet i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Det mente lille Josef selv også, for på gjentatte spørsmål om hva han heter, svarte han «Ringo». Lillesøster Olivia koste seg i barnevogna, og gikk under navnet George (Harrison), mens mor Lin Jønnum var John (Lennon) i kveld, og Jan Gunnar var Paul (McCartney).

- Jeg liker Ringo veldig godt. Han er alltid så blid og glad, og det virker som om all motgang bare preller av, sier Røise.

Best barfot Regnet har nærmest rent fra himmelen de siste dagene. Det har gjort at Frognerbadet i dag kan døpes om til «Gjørmebadet». Planker for å gå på var lagt ut, men det hjalp lite - uansett hvor du satte ned foten, forsvant skoen i mørkebrun gjørme.

Stemningen var likevel god, bare man innså at man blir bløt og møkkete uansett. Det gjorde Trond Haugen. Han gikk for det enkleste alternativet - barbeint.

FAMILIEN «BEATLES-RØISE»: Skuespiller Jan Gunnar Røise hadde med seg hele familien i Frongerbadet i dag. For anledningen hadde alle tatt navn som Beasles-medlemmer. Fra venstre: Jan Gunnar «Paul» Røise, Josef «Ringo», Olivia «George» (i vogn) og Lin «John» Jønnum.
Foto, Nina Hansen / Dagbladet
FAMILIEN «BEATLES-RØISE»: Skuespiller Jan Gunnar Røise hadde med seg hele familien i Frongerbadet i dag. For anledningen hadde alle tatt navn som Beasles-medlemmer. Fra venstre: Jan Gunnar «Paul» Røise, Josef «Ringo», Olivia «George» (i vogn) og Lin «John» Jønnum. Foto, Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Shorts og singlet er det best antrekket. Jeg kunne ha valgt regntøy, men da blir jeg svett og våt. Uten, blir jeg bare våt, forklarer Haugen.

Verre var det derimot for Mari Hagen Nilsen. Hun trippet rundt i høyhælte, lyse pensko, som for lengt hadde fått en mørkere fargenyanse.

- Jeg har allerede bytta sko en gang. Jeg kom i tøysko, men har vært hjemme for å skifte. Det går fint, men disse er nok litt ambisiøse, sier Hagen Nilsen, som var på festival med kjæresten Roni Ervik.

Lærer av de store Kveldens siste band var de Lillos. Vokalist Lars Lillo Stenberg sto blant publikum og så Ringo Starr And His All Starr Band, men forsvant da det begynte å dryppe fra himmelen igjen.

BARBEINT:  Trond Haugen mente det bare var ett alternativ i dag - barbeint i gjørma.
Foto, Nina Hansen / Dagbladet
BARBEINT: Trond Haugen mente det bare var ett alternativ i dag - barbeint i gjørma. Foto, Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Noen som derimot ikke ville gå, var de tre guttene i Les Young Beats. Bandet består av Lukas Buan (10) på bass, Benjamin Wittemann (11) på trommer og Ola Erlien (10) på gitar og piano. De covrer Beatles-låter, og sang for full hals da Ringo Starr med venner sang «With a little help from my friends».

- Jeg digger The Beatles. Det er det beste bandet. Det er kjempegøy å være her i dag, sier Wittemann.

MÅTTE SKIFTE: Roni Ervik og Mari Hagen Nilsen har faktisk vært hjemme og bytta fottøy en gang allerede. 
Foto, Nina Hansen / Dagbladet
MÅTTE SKIFTE: Roni Ervik og Mari Hagen Nilsen har faktisk vært hjemme og bytta fottøy en gang allerede. Foto, Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
ROCKER FORTSATT:  Det tidlgiere Beatles-medlemmet Ringo Starr spilte i Frognerbadet med venner til stor jubel i kveld.
Foto, Nina Hansen / Dagbladet
ROCKER FORTSATT: Det tidlgiere Beatles-medlemmet Ringo Starr spilte i Frognerbadet med venner til stor jubel i kveld. Foto, Nina Hansen / Dagbladet Vis mer