Tuftebarten:

Velkommen til pressekonferanse med Trond Giske, Ulf Leirstein, Kristian Tonning Riise og Justin Bieber

«Sorry».

ANGER: Vi har med oss fire angrende menn i dag, forteller Tuftebarten.
ANGER: Vi har med oss fire angrende menn i dag, forteller Tuftebarten.Vis mer
Meninger

Pressekontakt: Velkommen til denne pressekonferansen. Vi har med oss fire angrende menn i dag. Det er Trond Giske, avgått nestleder i Arbeiderpartiet, Ulf Leirstein, tidligere justispolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Kristian Tonning Riise, avgått leder for Unge Høyre, og Justin Bieber, en popsanger fra Canada.

Spaltist

Tuftebarten .

Anonymt twitter-fenomen, som boltrer seg i langtekst hos Dagbladet. Har blant annet spådd at Rosenborg rykker ned i Adecco-ligaen og at Donald Trump får Nobels Fredspris i 2017.

Vi gjør det sånn at alle gutta får lov til å komme med noen korte kommentarer innledningsvis, før vi tar spørsmål i plenum. Seansen kommer til å gå på norsk, men er det noen som har spørsmål til herr Bieber må de stilles på engelsk. Vi regner med at vi holder på til cirka halv fire. Er det noen som ønsker separate intervjuer kan det gjøres i etterkant.

Da gir jeg ordet til de angrende mennene:

Kristian Tonning Riise: MeToo-kampanjen har vært en vekker for meg.

Justin Bieber: Me too.

Trond Giske: Meg også.

Ulf Leirstein: Meg også. Jeg tar nå en timeout og stiller mine tillitsverv i bero.

Justin Bieber: You gotta go and get angry at all of my honesty. You know I try but I don't do too well with apologies.

Ulf Leirstein: Uten å kommentere alt som fremkommer erkjenner jeg at jeg har gått over streken. Det var ikke min mening å krenke noen.

Trond Giske: Jeg har gjort feil, og har ikke alltid vært bevisst nok på min egen rolle i alle situasjoner, særlig uformelle og private. Men det er kommet flere grunnløse og falske varsler med påstander og beskrivelser jeg på det sterkeste bestrider.

Justin Bieber: I know you know that I made those mistakes maybe once or twice.

Kristian Tonning Riise: Ja, jeg vil likevel understreke at det ikke foreligger noen varsler og at jeg aldri med egen vilje har forsøkt å oppføre meg ufint mot noen, men erkjenner at jeg ved flere anledninger har utvist dårlig dømmekraft og blitt konfrontert med det.

Justin Bieber: By once or twice I mean maybe a couple of hundred times.

Trond Giske: Jeg håper at min beslutning om å tre tilbake gjøre det mulig for Arbeiderpartiet å kunne arbeide med de mange store politiske spørsmål som krever vår oppmerksomhet i tiden fremover.

Justin Bieber: So let me, oh let me redeem myself tonight. Cause I just need one more shot at second chances.

Ulf Leirstein: Altså, hva fremtiden vil bringe vil jeg ikke spekulere i nå, men jeg ser fram til å gjøre jobben på Stortinget disse fire årene.

Pressekontakt: Da tar vi noen spørsmål. Lars Nehru Sand fra NRK?

Lars Nehru Sand: Hva vil dere si til de mange som har varslet om seksuell trakassering?

Trond Giske: Kanskje Justin vil svare først?

Justin Bieber: Is it too late now to say sorry?

Trond Giske: Ja, det var det jeg tenkte å si også. Sorry.

Ulf Leirstein: Sorry. Jeg har gått over streken, og det beklager jeg.

Kristian Tonning Riise: Det kan være utfordrende i en ungdomsorganisasjon, når man går fra å være en av mange medlemmer, til selv å være en av de som er litt eldre og har mer fremtredende verv. Jeg innser at jeg ikke har vært bevisst nok på den rolleendringen i sosiale settinger.

Justin Bieber: Just say sorry, Kristian.

Kristian Tonning Riise: Ok. Sorry.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.